Συνεχίζεται το σήριαλ Σιόν-ΟΥΕΦΑ

19:05 31/10/2011 - Πηγή: AEK365

H Σιόν ισχυρίζεται πως η UEFA καταχράστηκε την εξουσία της, παραβίασε τους κανονισμούς και εμπόδισε το έργο της δικαιοσύνης. Η UEFA δεν έδωσε δικαίωμα συμμετοχής στις διοργανώσεις της σε έξι παίκτες που απέκτησε η Σιόν το καλοκαίρι.
Η ελβετική ομάδα υποστηρίζει πως η ευρωπαϊκή επιτροπή που εδρεύει στις Βρυξέλλες και επιβλέπει

τους Νόμους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μπορεί να επιβάλει πρόστιμο στην UEFA αντίστοιχο στο 10% των εισόδων της!
Σιόν και UEFA θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους στο CAS στις 24 Νοεμβρίου. Ωστόσο ο δικηγόρος της Σιόν Ζαν Λουίς Ντιπόν, υποστηρίζει πως το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης δεν είναι στην πραγματικότητα ανεξάρτητο!
Οσοι έχουν καλή μνήμη θα θυμούνται πως ο Ντιπόν ήταν ο δικηγόρος του Ζαν Μαρκ Μποσμάν, του οποίου η υπόθεση άλλαξε τον χάρτη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για πάντα.
Ο Ντιπόν ήταν ο συνήγορος του Μποσμάν στην αγωγή που είχε κάνει εις βάρος της Λιέγης η οποία του είχε απαγορεύσει να πάρει μεταγραφή στην Ντουνκέρκ.
Όμως το 1995 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε τον Μποσμάν καθώς έκρινε πως οι νόμοι της UEFA είναι αντίθετοι με την συνθήκη της ΕΕ για την ελεύθερη διακίνηση πολιτών στην Ευρώπη.
Ηδη η Σιόν έχει προσφύγει σε πολιτικά δικαστήρια της Ελβετίας και μάλιστα έχει δικαιωθεί.
Η UEFA δεν έχει μέχρι τώρα συμμορφωθεί με τις αποφάσεις των ελβετικών δικαστηρίων αλλά υποστηρίζει πως θα αποδεχτεί την απόφαση του CAS.
Η Σιόν στην διαμαρτυρία της στην Κομισιόν αναφέρει πως η UEFA έχει παραβιάσει τους διεθνείς κανόνες, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος «προσφυγής σε ένα ανεξάρτητο και αμερόληπτο δικαστικό όργανο» όπως επίσης και της «ελεύθερης διακίνησης εργαζόμενων στις χώρες της ευρωπαϊκής ενωσης και της Ελβετίας».
«Δύο ελβετικά δικαστήρια μας έχουν δικαιώσει αλλά η UEFA συνεχίζει να παραβιάζει τις αποφάσεις τους και να επιμένει πως το CAS έχει τον τελευταίο λόγο», δήλωσε ο πρόεδρος της Σιόν, Κριστιάν Κονσταντίν και πρόσθεσε:
«Σαν αποτέλεσμα, όπως κάποιοι και πριν από μας, αναγκαζόμαστε να πάμε την υπόθεση στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα