Συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες για τους άλλους δραπέτες των Τρικάλων

14:20 3/7/2013 - Πηγή: AEK365

Ένας εκ των καταζητούμενων δραπετών των φυλακών Τρικάλων που είχαν συμμετάσχει στην ανθρωποκτονία του αστυνομικού στο Δίστομο, είναι τελικά μεταξύ των νεκρών κατά την επιχείρηση της Αστυνομίας στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας.

Ο δεύτερος άνδρας είναι συγγενής του, δραπέτης κι αυτός από άλλες φυλακές, ο οποίος είχε καταδικαστεί προ πενταετίας για ληστείες και άλλα αδικήματα και φαίνεται να έπαιξε ρόλο οργανωτή στην απόδραση των 11 από τα Τρίκαλα

τον περασμένο Μάρτιο.

Ο ένας από τους νεκρούς της συμπλοκής είναι ο 25χρονος Λίκα Έντισον, ο οποίος δήλωνε εργάτης και είχε καταδικασθεί τον Μάρτιο του 2008 στο Ναύπλιο σε κάθειρξη επτά χρόνων για κλοπές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις από εκείνη την ώρα της συμπλοκής «χτενίζουν» την περιοχή, θεωρώντας ότι δεν έχουν απομακρυνθεί οι υπόλοιποι δραπέτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια των νεκρών βρέθηκαν καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και πιστόλι. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι από τα ξημερώματα της Τετάρτης βρίσκονται πλέον σε κλοιό και οι άλλοι τέσσερις καταζητούμενοι, ανάμεσα στους οποίους και ο Μάριο Κόλα. Ήδη στην περιοχή έχει εξαπολυθεί ευρύτατη επιχείρηση για τον εντοπισμό τουλάχιστον των δύο από αυτούς, που είχαν δραπετεύσει στις 22 Μαρτίου από τις φυλακές Τρικάλων.

Τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου οι δραπέτες πυροβόλησαν και σκότωσαν 37χρονο αστυνομικό, σε ενέδρα που είχαν στήσει σε ομάδα της Ασφάλειας Λιβαδειάς. Ορισμένοι από αυτούς είχαν εμπλακεί πριν από λίγο καιρό και στην αιματηρή συμπλοκή στα Ίσθμια Κορινθίας, όπου είχε πέσει νεκρή μια 25χρονη ξενοδοχοϋπάλληλος από σφαίρα που εξοστρακίστηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα