Συνεργασία πέντε εταιρειών σε φοροδιαφυγή ύψους 5,8 εκατ!

21:28 26/9/2012 - Πηγή: AEK365

Πέντε εταιρείες κατηγορούνται για φοροδιαφυγή με τη μέθοδο της μεταξύ τους διακίνησης εικονικών τιμολογίων. Η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχημάτισε εναντίον τους δικογραφία για κακουργηματικής φύσεως φοροδιαφυγή, ενώ ήδη συνελήφθησαν τρεις πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι, ένας επιβλέπων λογιστής και ένας διαχειριστής των εταιρειών. Ακόμα, αναζητείται ο 45χρονος πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της μίας εταιρείας.

Εκτιμάται ότι η συνολική αξία των 115 εικονικών τιμολογίων που διακίνησαν μεταξύ τους είναι πάνω από 5,8 εκατομμύρια ευρώ είναι.

Πρόκειται για εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, παραγωγής και εμπορίας CD's και DVD's, ανακύκλωσης, έκδοσης βιβλίων και διαφημιστικών προϊόντων, καθώς επίσης διαφήμισης και γραφικών τεχνών. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» είναι οι εταιρείες «e-shop.gr», «Eurosun», «Ανακύκλωση - ανώνυμη βιοτεχνική και εμπορική εταιρεία», «Αγγελίδης Μάριος και ΣΙΑ. Ο.Ε», «Text Color».

Η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας είχε ξεκινήσει τη σχετική έρευνα από τις αρχές τους έτους και τελικά προέκυψε η εμπλοκή των συγκεκριμένων εταιρειών σε υποθέσεις φοροδιαφυγής, με τη μέθοδο της μεταξύ τους διακίνησης εικονικών τιμολογίων.

Από την αξιολόγηση και επεξεργασία των φορολογικών αυτών στοιχείων, διαπιστώθηκε η έκδοση και λήψη εικονικών φορολογικών παραστατικών (τιμολογίων), για ανύπαρκτες συναλλαγές κατά το χρονικό διάστημα από 07.01.2010 έως 30.09.2011.

Keywords
Τυχαία Θέματα