Συνταγμα: Αποδοκιμασίες κόσμου σε επισήμους στον Επιτάφιο (VIDEO)

13:04 4/5/2013 - Πηγή: AEK365

Ένταση προκλήθηκε χθες το βράδυ στο Σύνταγμα κατά την περιφορά του Επιταφίου. Οι πολίτες βλέποντας τους πολιτικούς που ήταν παρόντες στην περιφορά του Επιταφίου, τους αποδοκίμασαν έντονα, ενώ διαμαρτυρήθηκαν γιατί δεν τους άφησαν όπως καταγγέλλουν να ακολουθήσουν την περιφορά.

«Με τι μούτρα έρχεστε στον Επιτάφιο;», «Που να δούμε τον Χριστό; Μόνο τον Σόϊμπλε βλέπουμε» καθώς και «μας κρεμάσατε προδότες», ήταν μερικά μόνο από αυτά που φώναζε ο κόσμος.

Μάλιστα κάποια στιγμή απευθύνθηκαν και στον Αρχιεπίσκοπο

Ιερώνυμο φωνάζοντας «Ιερώνυμε τί τους θες τους κλέφτες κοντά σου», με τον Αρχιεπίσκοπο να απαντά στη συνέχεια μέσω της ομιλίας του.

«Απόψε μαζί με το σώμα του Χριστού λιτανεύουμε και τις χαμένες ελπίδες», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Οι μαθητές είχαν στηρίξει κάθε ελπίδα στον Ιησού Χριστό κι όταν τον είδαν να σταυρώνεται έκλαιγαν λέγοντας, γιατί χάσαμε την ελπίδα μας; Κι εμείς απόψε αναρωτιόμαστε γιατί χάσαμε τις ελπίδες μας και ποιοι μας τις έκλεψαν; Για την Ορθόδοξη πίστη όμως, για την Ορθοδοξία, αυτό το πνεύμα της απόγνωσης δε μπορεί να κρατήσει πολύ. Η πίστη στον Κύριο μας, μας δίνει το θάρρος και μας λέει ότι πρέπει να προχωρήσουμε.

»Άλλωστε αυτό το γένος έχει γνωρίσει πολλές προδοσίες, αλλά πάντα κερδίζει τον αγώνα. Εξάλλου, ο λαός μας πολύ σωστά λέει, για να έρθει η Ανάσταση πρέπει να περάσουμε τον Γολγοθά», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα