Τα δεδομένα για Βάργκας

17:41 27/2/2012 - Πηγή: AEK365

Για ένα ακόμα παιχνίδι της ΑΕΚ, ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της, ήταν ο Φαμπιάν Βάργκας. Ο Κολομβιανός έδειξε πως αποτελεί σημαντική μονάδα και το βραβείο που παρέλαβε μετά το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ, ήρθε ως ανταμοιβή για τις συνεχόμενες θετικές παρουσίες του με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ωστόσο, ο ίδιος δηλώνει -ολοένα και πιο συχνά- πως είναι δυσαρεστημένος με την όλη κατάσταση που επικρατεί στην Ένωση, ενώ πρόσφατα, με τοποθέτησή του στα Μέσα της πατρίδας

του, τόνισε πως στις 30 Ιουνίου μένει ελεύθερος και θα αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Φυσικά και κάτι τέτοιο δεν ισχύει, παρότι δικαιολογημένα μπορεί να δηλώνει απογοητευμένος από την ατμόσφαιρα και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του.

Το συμβόλαιο που υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι είναι για 1+1 χρόνια, ενώ υπάρχει και ειδικός όρος που ανανεώνεται αυτόματα, αν συμπληρώσει 25 συμμετοχές, με το πρώτο λόγο όμως να τον έχει πάντα η ΑΕΚ, ακόμα και αν δεν πιάσει αυτόν τον αριθμό. Μέχρι στιγμής ο Κολομβιανός μέσος έχει αγωνιστεί σε 18 παιχνίδια (βασικός ή ως αλλαγή) και απομένουν άλλα 7, μέχρι το τέλος της σεζόν, ώστε να ενεργοποιηθεί η οψιόν ανανέωσης. Βεβαίως, με μία πρώτη ματιά φαίνεται εύκολο, όμως δεν είναι και τις συμμετοχές πιθανότατα θα τις πιάσει οριακά. Απομένουν ακόμα 8 ματς για την κανονική διάρκεια, ενώ ήδη έχει συμπληρώσει 7 κίτρινες, με αποτέλεσμα να χάσει δύο ακόμα ματς. Όπως γίνεται αντιληπτό, αν η ΑΕΚ δεν μπει στα πλέι οφ (κάτι που θα αποτελέσει έγκλημα για την ομάδα), τότε δεν έχει… διαθέσιμα 7 παιχνίδια. Αντίθετα, με τους αγώνες κατάταξης, θα έχει και ένα… αβάντζο πέντε αγώνων, σε περίπτωση που υπάρξει κάποιος τραυματισμός στο υπόλοιπο της σεζόν.

Το μόνο λοιπόν που πρέπει να κάνει η ΑΕΚ για να τον κρατήσει, που στην παρούσα φάση είναι αναγκασμένη να το κάνει (υπάρχει και το πλάνο που κατατέθηκε στην ΟΥΕΦΑ με τους διακανονισμούς), είναι να του καταβάλει τα χρήματα που του χρωστάει ώστε ο Κολομβιανός να μην μπορεί να κάνει προσφυγή και να διεκδικήσει την ελευθερία του. Από κει και πέρα, για το αν θα μείνει ή θα επιμείνει στην αποχώρησή του, θα το κρίνει η διοίκηση και φυσικά αυτό θα γίνει εφόσον υπάρξει οικονομική πρόταση. Άλλωστε το συμβόλαιο του Βάργκας δεν είναι… ασήκωτο και θα είναι και μέσα στα οικονομικά πλαίσια της νέας περιόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα