Τα κατάφεραν: Μπαίνει το ΣΔΟΕ στην ΑΕΚ!

19:33 14/2/2013 - Πηγή: AEK365

Τελικά το αίτημα που κατέθεσαν εκ μέρους της ΑΕΚ η Ερασιτεχνική ΑΕΚ μαζί με τους καταληψίες των Σπατών, τους παλαιμάχους της ομάδας και τους μικροεμετόχους έγινε δεκτό και τοΣΔΟΕ μπαίνει στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Υπενθυμίζεται πως αντιπροσωπεία με μέλη της διοίκησης της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ,

των καταληψιών, των παλαιμάχων και των μικρομετόχων είχε επισκεφτεί τον Γιάννη Ιωαννίδη για να του ζητήσουν οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο της ΑΕΚ. Ο υπουργός τους είχε προειδοποίησει πως η ΑΕΚ μπορεί να κινδυνεύει με βαριά πρόστιμα που μπορεί να την στείλουν στην... πτώχευση όμως μετά από την δημοσιοποίηση και της... προειδοποίησης του έστειλε το αίτημα στην ΕΕΑ. Η ΕΕΑ σήμερα λοιπόν αποφάσισε να ζητήσει εντός μηνός από τον ΣΔΟΕ διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο στην ΑΕΚ. Το καλό είναι πως θα μάθουμε σίγουρα αν κάποιοι έχουν με οποιοδήποτε τρόπο βλάψει την ΑΕΚ. Ομως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος οριστικής διάλυσης της ΑΕΚ αφού μπορούν να επιβληθούν δεκάδες πρόστιμα για παραβάσεις ή παραλήψεις για τις οποίες μπορεί και να μην υπάρχει καν ποινική ευθύνη για κανένα πρώην πρόεδρο ή διευθύνοντα σύμβουλο. Ακόμη και στην καλύτερη περίπτωση που η ΑΕΚ δεν φάει ούτε ένα ευρώ πρόστιμο είναι βέβαιο πως καθυστερεί κι άλλο η είσοδος οποιουδήποτε επενδυτή αφού κανείς δεν ρισκάρει να πάρει μια εταιρία που ελέγχεται από τον ΣΔΟΕ και μπορεί να δεχτεί πρόστιμα ακόμη και... εκατομμυρίων ευρώ. Η απόφαση πάρθηκε στην σημερινή συνεδρίαση της ΕΕΑ, σύμφωνα με το σάιτ a-sports.gr, και αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα και βέβαια να ενημερωθεί επίσημα και η ΠΑΕ ΑΕΚ.

* Η φωτογραφία είναι από την επίσκεψη στον Γιάννη Ιωαννίδη. Διακρίνεται ο βουλευτής Γιώργος Πάντζας και ο πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Ανατολιωτάκης που στήριξαν την ενέργεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα