Τα λεφτά στην ΑΕΚ από τον... Άραβα Μάκη

09:56 28/12/2011 - Πηγή: AEK365

GOAL

Ως πρώτο θέμα έχει η εφημερίδα την υπόθεση της οικογένειας Ψωμιάδη με την ΑΕΚ, φιλοξενώντας δηλώσεις του νομικού της Ένωσης, Χάρη Οικονομόπουλου, ο οποίος αναλύει τον τρόπο που η ΑΕΚ θα πάρει τα 80 εκατ. ευρώ. "Δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν εντός του 2012 η ΑΕΚ εισπράξει το σύνολο

του ποσού, που φτάνει τα 80 εκατ. ευρώ! Δεν θα μπούμε σε διαδικασία δικανονισμών", δηλώνει ο Οικονομόπουλος, ενώ η εφημερίδα τονίζει επίσης: "Αυτή η ιστορία αποτελεί ατού για την ΑΕΚ και ενώπιον της UEFA. η υπόθεση Ψωμιάδη θα αποτελέσει το βασικό επιχείρημα της ΑΕΚ ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA, στην οποία θα απολογηθεί τέλη Γενάρη με αρχές Φλεβάρη για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της που εμπίπτουν στις διατάξεις του financial fair play.

Η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια έπαιρνε αδειοδότηση από την UEFA με βάση ότι είχε λαμβάνειν χρήματα από τον Μάκη Ψωμιάδη. Από τη στιγμή, όμως, που δεν έπαιρνε αυτά τα χρήματα, το επιχείρημα έπαυε να ισχύει. Τώρα όμως, αν ξεκινήσει να λαμβάνει ποσά, το τεράστιο αυτό κεφάλαιο θα γίνει πάλι ενεργό και έτσι η Ενωση θα ξεπεράσει τον κίνδυνο αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις".

SPORTDAY

Με τίτλο "Άραβας είναι ο... Μάκης" η εφημερίδα έχει ως κεντρικό θέμα το γεγονός ότι "η Ένωση κατάφερε να "παγώσει" τους λογαριασμούς της οικογένειας Ψωμιάδη και περιμένει... ρευστό. Στα 150 εκατ. ευρώ το ύψος των "παγωμένων" λογαριασμών. Πιστοποιήθηκε από το ΣΔΟΕ ότι τα 21 εκατ. ευρώ έχουν σχέση με τη θητεία του Μάκη Ψωμιάδη στην ΑΕΚ", γράφει η SD και στο ρεπορτάζ της συμπληρώσει: "Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ πέτυχε μια πρώτη, μεγάλη νίκη στην υπόθεση Ψωμιάδη, ενώ και οι συγκυρίες για τους «κιτρινόμαυρους» μοιάζουν να είναι αρκετά ευνοϊκές, προκειμένου -επιτέλους- να δικαιωθούν, μια και πέραν των άλλων φαίνεται ότι υπάρχει και πολιτική βούληση να προχωρήσει η υπόθεση.

Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι στους λογαριασμούς των μελών της οικογένειας Ψωμιάδη να βρεθούν και χρήματα που θα μπορέσει να καρπωθεί η ΑΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ έχουν βρει κάποια σημαντικά ποσά (περίπου στα 150 εκατ. ευρώ) και τα σχετικά στοιχεία βρίσκονται στα χέρια των ανθρώπων της ΑΕΚ, οι οποίοι επεδίωξαν (και πέτυχαν) να «παγώσουν» τους λογαριασμούς. Το ΣΔΟΕ έχει πιστοποιήσει πού αντιστοιχεί μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων και υπολογίζεται ότι περίπου τα 21 εκατ. από αυτά πρέπει να πάνε στην ΑΕΚ (από τις συμφωνίες με τον Alpha Digital, το Filmnet και τρία ακόμα χορηγικά προγράμματα).

Η χθεσινή εξέλιξη δικαίως κάνει τους ανθρώπους της ΑΕΚ να είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, απλά, έγινε το πρώτο βήμα και ο δρόμος μέχρι την τελική δικαίωση είναι ακόμα μακρύς. Επίσης, ακόμα και αν τελικά όλα πάνε κατ' ευχήν για τους «κιτρινόμαυρους» και η Δικαιοσύνη κρίνει ότι... έχουν να λαμβάνουν, δεν είναι άγνωστο αν θα μπορέσουν να πάρουν το ποσό που διεκδικούν ή ένα μικρό μέρος του".


ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Για "χρυσή προίκα" προς τον νέο επενδυτή, τονίζει η εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα