Τα ονόματα που «παίζουν» για την νέα Κυβέρνηση

08:46 19/6/2012 - Πηγή: AEK365

Ολιγομελές και ευέλικτο θέλει το νέο κυβερνητικό σχήμα ο Αντώνης Σαμαράς. Θα το απαρτίζουν πολιτικά πρόσωπα αλλά και κάποια εξωκοινοβουλευτικά.
Μπορεί η νέα κυβέρνηση να είναι συμμαχική, αφού ο κ. Σαμαράς υποχρεώνεται να έχει συμπαίκτη τον Ευάγγελο Βενιζέλο και ενδεχομένως τον

Φώτη Κουβέλη, αυτό δεν τον εμποδίζει να έχει τον πρώτο λόγο στη στελέχωσή της.
Ο υπό προθεσμία εντολοδόχος πρωθυπουργός επιθυμεί να ορίσει εκείνος τα βασικά πρόσωπα για τα πιο «βαριά» υπουργεία, όπως το Οικονομικών, το Εξωτερικών, το Άμυνας, το Εσωτερικών, το Ανάπτυξης, το Δημοσίας Τάξεως, το Ναυτιλίας, το Δικαιοσύνης και το Τουρισμού.
Όσον αφορά τα ονόματα που ακούγονται από … Συγγρού μεριά, ξεχωρίζουν αυτά των κ.κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, Σταύρου Δήμα, Ντόρας Μπακογιάννη, Κωστή Χατζηδάκη, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Κυριάκου Μητσοτάκη, Ευριπίδη Στυλιανίδη, Χρήστου Σταϊκούρα και Χαράλαμπου Αθανασίου.
Από τον εξωκοινοβουλευτικό χώρο «παίζουν» σαφώς λιγότερα ονόματα, όπως του Ιωάννη Μουρμούρα και Αλέξανδρου Τουρκολιά.
Στην Ιπποκράτους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, φαίνεται να απορρίπτει θέση αντιπροέδρου στη νέα κυβέρνηση, αλλά να δίνει λίστα, στην οποία δεσπόζουν τα ονόματα των Ανδρέα Λοβέρδου και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Στο στρατόπεδο της ΔΗΜ.ΑΡ., ο Φώτης Κουβέλης δεν στέκεται τόσο στο θέμα της συμμετοχής «δικών» του προσώπων, όσο στην πολιτική ουσία, δηλ. την κατεύθυνση του νέου σχήματος. Αν θα έχει «προοδευτική» χροιά ή χαρακτήρα «μνημονιακό» …

Keywords
Τυχαία Θέματα