Τα πιο «πιασάρικα» τραγούδια όλων των εποχών

13:53 7/11/2012 - Πηγή: AEK365

Έχετε αναρωτηθεί ποιο είναι το ... πιασάρικο τραγούδι όλων των εποχών και τι είναι αυτό που κάνει ένα τραγούδι τόσο επιτυχημένο;

Το σκέφτηκαν για σας οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Goldsmiths του Λονδίνου, οι οποίοι διεξήγαν ανάλογη και έρευνα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το πιο «πιασάρικο» τραγούδι όλων των εποχών είναι το «We Are The Champions» των Queens.

Η έρευνα έγινε ως εξής: Οι ερευνητές παρακολούθησαν χιλιάδες εθελοντές που τραγουδούσαν από μια επιλεγμένη λίστα τραγουδιών και κατέγραφαν πιο από τα τραγούδια

ήθελαν να τραγουδήσουν περισσότερο οι εθελοντές ενώ το άκουγαν.

Μετά το νικητήριο, We Are The Champions, το οποίο οι περισσότεροι εθελοντές σιγοτραγουδούσαν ενώ το άκουγαν, την πεντάδα ολοκλήρωσαν το «Y.M.C.A» των Village People, το «Fat Lip» των Sum 41, το «The Final Countdown» των Europe και το «Monster» των Automatic.

Σύμφωνα με τους ερευνητές τέσσερα σημαντικά στοιχεία ενός τραγουδιού σε κάνουν να θες να το τραγουδήσεις: Μεγάλες μουσικές φράσεις, αλλαγές της μελωδίας στο ρεφρέν, ανδρικά φωνητικά και ψηλές και δεύτερες αντρικές φωνές.

Keywords
Τυχαία Θέματα