Τα προφυλακτικά μιας... άλλης εποχής! (ΦΩΤΟ)

14:36 21/11/2012 - Πηγή: AEK365

Αν νομίζετε ότι τα προφυλακτικά είναι ανακάλυψη του περασμένου αιώνα κάνετε λάθος! Πολλά προφυλακτικά, αν και όχι τόσο βολικά, υπήρχαν ήδη από τον 17ο και τον 18ο αιώνα, αλλά και προ Χριστού ακόμα, ώστε οι χρήστες του να βεβαιωθούν ότι δεν κινδυνεύουν από αφροδίσια νοσήματα, που έβριθαν την εποχή εκείνη, αλλά και από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

Φυσικά δεν ήταν καθόλου εύκολο ούτε να βρει κάποιος ένα προφυλακτικό, αλλά ούτε και να το τοποθετήσει!

Το πρώτο ιστορικά καταγεγραμμένο προφυλακτικό, ανακαλύφθηκε στην αρχαία Αίγυπτο και χρονολογείται πίσω στο 3.000 πχ. Ήταν κατασκευασμένο από δέρμα... κόμπρας και οι άνδρες το τοποθετούσαν στο πέος τους. Ωστόσο δεν είναι ακόμα σίγουρο ότι το φορούσαν για να κάνουν σεξ ή ήταν μέρος κάποιας επίσημης ενδυμασίας.

Τον 17ο αιώνα μΧ, γύρω στα 1640, ξεκινάει η πιο μαζική παραγωγή προφυλακτικών, τα οποία ήταν από δέρμα ζώου και κυρίως από το στομάχι προβάτων. Το ενδιαφέρον είναι ότι τα προφυλακτικά αυτά δεν ήταν μιας χρήσεως, αλλά πλένονταν και να ξαναχρησιμοποιούνταν!

Το καουτσούκ εμφανίστηκε το 1880 και έφερε πραγματική επανάσταση κάνοντας την παραγωγή του προφυλακτικού μεγαλύτερη σώζοντας πολλούς από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα που οι πόρνες μετέφεραν σαν τον ιό της γρίπης.

Τα προφυλακτικά άρχισαν να αποκτούν σιγά σιγά τη μορφή που έχουν σήμερα όταν το καουτσούκ, αντικαταστάθηκε από το λάτεξ, στις αρχές της δεκαετίας του 1930.

Πάντως έως και το 1985 στην Ιρλανδία, για να αγοράσει κάποιος προφυλακτικά, θα έπρεπε να έχει συνταγή γιατρού, ενώ το 2003 στη Σομαλία ψηφίστηκε με νόμο η απαγόρευση της χρήσης και της εμπορίας προφυλακτικών!

Keywords
Τυχαία Θέματα