Τα σενάρια πρόκρισης για την Εθνική Νέων

08:05 26/6/2013 - Πηγή: AEK365

Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Μπουχαλάκη στο παιχνίδι με το Μάλι στέρησε από την Εθνική Νέων την δυνατότητα να βρίσκεται από χθες στην επόμενη φάση του Μουντιάλ U-20 της Τουρκίας ωστόσο με το 0-0 τίποτα δεν έχει χαθεί και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική του ομίλου.
Η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει την Παραγουάη και σε περίπτωση νίκης τερματίζει πρώτη στον όμιλο ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στο παιχνίδι Μεξικό-Μάλι.
Σε περίπτωση που το παιχνίδι της Εθνικής λήξει ισόπαλο τότε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ΔΕΝ προκρίνεται απευθείας μονάχα στις ακόλουθες περιπτώσεις

Να έρθει 0-0 με την Παραγουάη και το Μάλι να επικρατήσει 1-0 του Μεξικού. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία, που θα αφήσει τρίτο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Και πάλι όμως με πολλές πιθανότητες πρόκρισης, μιας και είναι δύσκολο με πέντε πόντους να μη συμπεριλαμβάνεται στους τέσσερις καλύτερους τρίτους των έξι ομίλων.
Να έρθει 1-1 με την Παραγουάη και το Μάλι να επικρατήσει 2-1 του Μεξικού. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει και πάλι τριπλή ισοβαθμία, στην οποία η Παραγουάη θα είναι πρώτη και θα γίνει κλήρωση μεταξύ της Ελλάδας και του Μάλι για τη δεύτερη θέση.
Σε περίπτωση μεγαλύτερων σκορ η Εθνική Νέων ευνοείται μιας και είναι σε κάθε ενδεχόμενο δεύτερη.
Αν η Εθνική Νέων χάσει από την Παραγουάη μπορεί να προκριθεί αν το Μάλι δεν νικήσει το Μεξικό. Αν συμβεί όμως αυτό, η ελληνική ομάδα θα τερματίσει στην 3η θέση με πολλές ελπίδες να είναι μια από τις τέσσερις καλύτερες των έξι ομίλων.
Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες)

1. Ελλάδα 4 (2-1)
2. Παραγουάη 4 (2-1)
3. Μάλι 2 (1-1)
4. Μεξικό 0 (1-3)

Τα κριτήρια των ισοβαθμιών
1. Περισσότεροι βαθμοί σε όλους τους αγώνες
2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες
3. Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες

Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες συνεχίζουν να είναι ισόβαθμες βάσει των παραπάνω κριτηρίων, ισχύουν τα κριτήρια
1. Περισσότεροι βαθμοί στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.
2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.
3. Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
4. Κλήρωση.
Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις στις βαθμολογίες των ομίλων, καθώς και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες προκρίνονται στους «16» της διοργάνωσης.

Τα κριτήρια επιλογής των τεσσάρων καλύτερων τρίτων
1. Περισσότεροι βαθμοί σε όλους τους αγώνες
2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες
3. Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες
4. Κλήρωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα