«Τα στημένα είναι σαν τον καρκίνο»

10:54 10/5/2013 - Πηγή: AEK365

Τον Απρίλιο η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια κέρδισε εκτός έδρας την Λεβάντε με 4-0 για το ισπανικό πρωτάθλημα και δημιουργήθηκαν υποψίες περί στημένου αγώνα με αποτέλεσμα η ισπανική Λίγκα να συγκαλέσει σύσκεψη για να συζητηθούν μέτρα καταπολέμησης του φαινομένου των στημένων αγώνων.
Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Λίγκας, ο Χαβιέ Τέμπας, τόνισε: "Τα στημένα παιχνίδια είναι σαν τον καρκίνο. Πρέπει να βρούμε τρόπο να τα... αφαιρέσουμε από το σώμα του ισπανικού ποδοσφαίρου. Δεν με απασχολεί αν προκαθορίζονται παιχνίδια με σκοπό το κέρδος ή αν αυτό γίνεται για να σωθούν κάποιες ομάδες. Με νοιάζει

να εξαλειφθεί αυτό το ντροπιαστικό φαινόμενο. Είναι ανεπίτρεπτο να βλέπουμε πολλά απροσδόκητα αποτελέσματα, τα οποία πληθαίνουν όσο πλησιάζει το τέλος του πρωταθλήματος".
Για τις υποψίες που προέκυψαν για το Λεβάντε-Λα Κορούνια, ο Τέμπας δήλωσε: "Δεν κατηγορώ καμία ομάδα χωρίς αποδείξεις. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ερευνάται και όταν θα έχουμε απαντήσεις, τότε θα μπορέσω να πω κάτι πιο συγκεκριμένο".
Ο επικεφαλής της ισπανικής Λίγκας πρόσθεσε: "Θα έπρεπε να υπάρχει Νόμος που να επιτρέπει στην Λίγκα να αποβάλλει από το πρωτάθλημα όποια ομάδα αποδειχθεί πως εμπλέκεται σε στημένο παιχνίδι. Αυτός ο Νόμος δεν υπάρχει όμως, όπως δεν υπάρχουν και αποδείξεις. Η θέση μας είναι δύσκολη και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε στην καλή θέληση όλων των μελών μας".

Keywords
Τυχαία Θέματα