Τα τραγούδια που είναι... ασφαλή για οδήγηση! (VIDEO)

21:01 5/6/2013 - Πηγή: AEK365

Η μουσική που ακούμε στο αυτοκίνητο, ενώ οδηγάμε δεν είναι κάτι που θα περνουμε αψήφιστα καθώς σύμφωνα με μελέτες επηρεάζει τις ικανότητες οδήγησης, ειδικά όταν έχει υψηλή ένταση.

Μια πρόσφατη μελέτη μάλιστα κατέληξε σε μια λίστα τραγουδιών τα οποία είναι τα πιο κατάλληλα για το αυτοκίνητο καθώς βοηθούν τον οδηγό να είναι χαλαρός και ταυτόχρονα να παραμένει συγκεντρωμένος.

Σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιεύει το k-mag.gr, πρώτο βρίσκεται το τραγούδι «The Scientist» των Coldplay.

Αλλα τραγούδια τα οποία θωρούνται κατάλληλα για το δρόμο είναι τα «Come away with me» της Νόρα Τζόουνς, το «I'm Yours. του Jason MRaz, το «Billionaire» των Τρέιβι ΜακΚο και Μπρούνο Μαρς, το «Karma Police» των Radiohead και το «Tiny Dancer» του Ελτον Τζον.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής του Μητροπολιτικού Πανεπιστήμιο του Λονδίνου Σάιμον Μουρ η ιδανική ένταση της μουσικής για οδήγηση είναι από 55 μέχρι 65 ντεσιμπέλ, ενώ ο ιδανικός ρυθμός θα πρέπει να είναι όμοιος με τον ρυθμό του χτύπου της καρδιάς του ανθρώπου, στους 60-80 παλμούς ανά λεπτό.

Παράλληλα, ο Μουρ προειδοποιεί τους οδηγούς να μην ακούνε θορυβώδη, αισιόδοξη μουσική που αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό, καθώς αυτό δεν βοηθά τον οδηγό να παραμένει συγκεντρωμένος, ενώ υποσυνείδητα ο οδηγός μπορεί να επιταχύνει ακολουθώντας το ρυθμό του τραγουδιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα