Τα ξεχασμένα ανοιχτά μικρόφωνα «έκαψαν» τον πρόεδρο της Ουρουγουάης!

13:18 5/4/2013 - Πηγή: AEK365

Τα ξεχασμένα ανοιχτά μικρόφωνα έχουν «κάψει» πολλούς πολιτικούς και αυτό έκαναν και τώρα με τον πρόεδρο της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα!

Ο Μουχίκα κατά τη διάρκεια συζήτησης για τις σχέσεις με την γειτονική Αργεντινή, «στόλισε» κανονικά τον μακαρίτη τέως πρόεδρο, αλλά και την νυν πρόεδρο.

Στη διάρκεια της συνομιλίας, ο Μουχίκα εξηγούσε στον συνομιλητή του ότι παλαιότερα για να καταφέρεις κάτι σε σχέση με την Αργεντινή, έπρεπε να μιλήσεις με την Βραζιλία.

Και ενώ συνεχιζόταν η συζήτηση, το θέμα έφτασε στον τέως πρόεδρο Νέστορ Κίρνσερ και τη σύζυγό του, νυν

πρόεδρο Κριστίνα Φερνάντες.

Θεωρώντας ότι τα μικρόφωνα ήταν κλειστά, είπε:«τούτη εδώ η γριά είναι χειρότερη από τον μονόφθαλμο».

Η «γριά» φυσικά είναι Κριστίνα Φερνάντες, ενώ ο «μονόφθαλμος» ο Νέστορ Κίρσνερ, ο οποίος έμοιαζε με μονόφθαλμο, επειδή το ένα του μάτι ήταν σχεδόν κλειστό.

Στον ίδιο διάλογο, ο Μουχίκα συμπλήρωσε ότι τουλάχιστον ο «μονόφθαλμος» ήταν πολιτικός, αντίθετα η Κριστίνα είναι «ξεροκέφαλη». Σχολίασε μάλιστα δηκτικά την επίσκεψή της στον Πάπα Φραγκίσκο και το δώρο που του πρόσφερε.

Αργότερα, και ενώ το θέμα είχε πάρει διαστάσεις μέσω Twitter, o πρόεδρος της Ουρουγουάης μίλησε σε εφημερίδα της χώρας του λέγοντας ότι εκείνος μιλούσε για τη Βραζιλία και ότι ουδέποτε έκανε αναφορά στο προεδρικό ζεύγος της Αργεντινής.

«Δεν πρόκειται να τριγυρίζω αριστερά και δεξιά δίνοντας εξηγήσεις» ξεκαθάρισε.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, εξέφρασε και επίσημα τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός, ιδίως για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιήθηκαν για έναν άνθρωπο που δεν ζει πλέον (ο Κίρνσερ πέθανε το 2010).

Keywords
Τυχαία Θέματα