Ταξίδι σε ένα διαμέρισμα του 1939... (ΦΩΤΟ)

13:10 14/5/2013 - Πηγή: AEK365

Η πόρτα ανοίγει και ξεκινά ένα μικρό ταξίδι στο χρόνο... Σε μια ζωντανή γειτονιά του Παρισιού με κόκκινα φώτα, βρίσκεται ένα διαμέρισμα, στο οποίο δεν είχε πατήσει πόδι ανθρώπου εδώ και 70 χρόνια.

Η ιδιοκτήτριά του, η κυρία Ντε Φλοριάν έφυγε άρον άρον από το σπίτι το 1939, λίγο πριν φτάσουν τα γερμανικά στρατεύματα στο Παρίσι, στις αρχές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, και έφυγε από την πόλη για να προστατευτεί, αφήνοντας κλειδωμένο το διαμέρισμά της.

Τελικά, δεν επέστρεψε ποτέ ξανά και όταν το διαμέρισμα ανακαλύφθηκε 70 χρόνια μετά μας πρόσφερε

μια ιδανική ευκαιρία για να μεταφερθούμε στο χρόνο στο εσωτερικό μιας κατοικίας του 1940...

Το διαμέρισμα στο Πιγκάλ ήταν κλειστό για 70 χρόνια και η ιδιοκτήτρια δεν το διεκδίκησε ποτέ. Η ύπαρξή του μαθεύτηκε μετά το 2010, όταν η Ντε Φλοριάν πέθανε σε ηλικία 91 ετών και έγινε αποτίμηση της περιουσίας που άφησε.

Όλα είναι ακριβώς όπως τα άφησε μόνο που έχουν πάνω τους μπόλικη σκόνη 70 χρόνων. Το διαμέρισμα έχει έργα τέχνης και ωραία έπιπλα και ανάμεσά τους ένα θησαυρό: ένας πίνακας του ζωγράφου Τζιοβάνι Μπολντίνι, ο οποίος ήταν άγνωστος έως τώρα. Ο πίνακας απεικονίζει τη γιαγιά της Ντε Φλοριάν, Μάρθας Ντε Φλοριάν, η οποία υπήρξε μούσα του και μια από τις διάσημες και όμορφες ηθοποιούς της Μπελ Επόκ.

Οι κληρονόμοι μόνο από αυτόν τον πίνακα 2 εκατ. λίρες...

Keywords
Τυχαία Θέματα