Τελευταίο αντίο στην Μάργκαρετ Θάτσερ

09:33 17/4/2013 - Πηγή: AEK365

Στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Σίτι του Λονδίνου θα κηδευτεί σήμερα, με στρατιωτικές τιμές και υπό τους ήχους του Σοπέν, του Μπετόβεν και του Μέντελσον, η βρετανίδα πρώην πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ.
Στην κηδεία της αναμένεται να παραστούν περίπου 2.000 προσωπικότητες του διεθνούς στερεώματος, με κεφαλή τη βασίλισσα Ελισάβετ. Απούσα από το τελευταίο αντίο θα είναι εκπρόσωπος της Αργεντινής εξαιτίας της σύρραξης της χώρας με τη Βρετανία για τα νησιά Φόκλαντ, ενώ δεν θα

παραστούν ούτε πρώην αμερικανοί πρόεδροι. Όπως ανακοίνωσε η Scotland Yard, έχουν επιστρατευθεί 4.000 αστυνομικοί, καθώς αναμένεται η παρουσία κάποιων διαδηλωτών κατά της διαδρομής από όπου θα περάσει η πομπή.
Το φέρετρο θα μεταφερθεί από το παρεκκλήσι της Σάντα Μαρία στο παλάτι του Γουεστμίνστερ, στο παρεκκλήσι Clement Danes, στο κεντρικό Λονδίνο. Από εκεί θα ξεκινήσει η πομπή μέχρι τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, η οποία είναι προγραμματισμένη να διαρκέσει ακριβώς 19 λεπτά.
Η νεκρωσιμός ακολουθία αναμένεται να ξεκινήσει στις 11 το πρωί (13.00 ώρα Ελλάδας). Οι πόρτες του καθεδρικού ναού του Αγίου Παύλου θα ανοίξουν στις 9 το πρωί και οι καλεσμένοι θα πρέπει να έχουν προσέλθει και να βρίσκονται στις θέσεις τους από τις 10:00.
Όταν το φέρετρο με τη σορό της Θάτσερ φτάσει στο Ναό για τη νεκρώσιμο ακολουθία, θα ακουστεί για μία φορά μόνο ο ήχος της καμπάνας. Δεκεαννέα πυροβολισμοί θα ακουστούν από τον Πύργο του Λονδίνου, αλλά δεν θα πετάξουν αεροσκάφη, σύμφωνα με την επιθυμία της Σιδηράς Κυρίας.
Περισσότερα από 700 μέλη των ενόπλων δυνάμεων θα συμμετέχουν στη νεκρώσιμη πομπή ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο στην κηδεία θα έχουν και στρατιώτες από τον πόλεμο στα Φόκλαντς.
Το κόστος της κηδείας της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια στερλίνες, περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ ή αλλιώς 15,5 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που έχει προκαλέσεις σφοδρές επικρίσεις κατά της κυβέρνησης Κάμερον.
Η σορός της Μάργκαρετ Θάτσερ δεν θα ταφεί, αλλά θα αποτεφρωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα