Τέλος στα φιλικά του Αυγούστου

13:31 28/2/2012 - Πηγή: AEK365

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Συλλόγων της Ευρώπης, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, ανακοίνωσε πως οι σύλλογοι ήρθαν σε συμφωνία με την UEFA για κατάργηση των φιλικών αγώνων των εθνικών ομάδων τον Αύγουστο. Ωστόσο ο Ρουμενίγκε εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός πως οι συζητήσεις της Ένωσης με την FIFA δεν έχουν για την ώρα το ίδιο ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Σε δηλώσεις του στην Βαρσοβία όπου συνεδρίασε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Συλλόγων, ο Ρουμενίγκε τόνισε: "Με τη συμφωνία αυτή η UEFA

δείχνει πως αναγνωρίζει τη σημασία των συλλόγων και τη συμβολή τους στο ποδόσφαιρο των εθνικών ομάδων. Οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν πάντα εύκολες, αλλά έγιναν σε κλίμα σεβασμού και δικαιοσύνης. Ευχαριστούμε την UEFA και ευελπιστούμε σε περαιτέρω καλή συνεργασία. Είναι μία ακόμη απόδειξη πως η οικογένεια του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη μπορεί να βρει λύσεις σε πνεύμα συνεργασίας. Δυστυχώς οι συζητήσεις με τον πρόεδρο της FIFA (Ζεπ Μπλάτερ) δεν έχουν οδηγήσει σε ικανοποιητικό αποτέλεσμα, όσον αφορά στα αιτήματα των συλλόγων».

Με βάση λοιπόν την συμφωνία της Ένωσης με την UEFA για την επόμενη διετία θα υπάρχουν εννέα περιπτώσεις στις οποίες οι εθνικές ομάδες θα δίνουν δυο συνεχόμενα παιχνίδια, επίσημα ή φιλικά, με την συμφωνία να τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιουνίου και να έχει διάρκεια μέχρι τις 30 Μαΐου 2018. Μάλιστα συμφωνήθηκε τα διαδοχικά φιλικά παιχνίδια που θα δίνουν οι εθνικές ομάδες σε διάστημα λίγων ημερών να δίνονται στην ίδια ήπειρο. Παράλληλα τα μέλη της Ένωσης συμφώνησαν για την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών σε περίπτωση τραυματισμού τους σε παιχνίδια εθνικών ομάδων με την αρχή να γίνεται στο EURO 2012. Στα μελλοντικά σχέδια της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Συλλόγων της Ευρώπης είναι επίσης οι τελικές φάσεις των μεγάλων διοργανώσεων να ολοκληρώνονται μέχρι τα μέσα Ιουλίου ενώ συμφωνήθηκε πως το Κόπα Άφρικα θα πρέπει να ξεκινά όσο το δυνατόν νωρίτερα μέσα στον Ιανουαρίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα