Τέλος στο σερί θέλει η Μίλαν

13:32 14/2/2012 - Πηγή: AEK365

ΜΙΛΑΝ-ΑΡΣΕΝΑΛ
"Σαν Σίρο", Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Στο πιο σπουδαίο ζευγάρι της φάσης των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μίλαν υποδέχεται την Άρσεναλ με την πρωταθλήτρια Ιταλίας να θέλει να βάλει τέλος στην παράδοση που την θέλει να αποκλείεται τρεις σερί χρονιές από αγγλικούς συλλόγους στην φάση των "16". Η Μίλαν βρίσκεται στην κορυφή της Serie A, με παιχνίδι περισσότερο, και θα παραταχθεί χωρίς τους Κασάνο, Ακουιλάνι ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή

των Νέστα, Πάτο.
Η Άρσεναλ θέλει να επαναλάβει το κατόρθωμα της σεζόν 2007-08 όταν είχε και πάλι αποκλείσει την Μίλαν με τον Αρσέν Βενγκέρ να μην υπολογίζει στους τραυματίες Γουίλσιρ, Μερτεζάκερ, Ντιαμπί και Αντρέ Σάντος ενώ ο Ανρί θα αγωνιστεί για τελευταία φορά καθώς λήγει ο δανεισμός του από τους Red Bulls της Νέας Υόρκης.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στους «16» τη σεζόν 2007/08, με τους «κανονιέρηδες» παρά το 0-0 στο Λονδίνο να παίρνουν την πρόκριση με 2-0 στο Μιλάνο. Πριν το ματς αυτό η Μίλαν είχε 7 νίκες και 4 ισοπαλίες κόντρα ως γηπεδούχος απέναντι σε αγγλικές ομάδες. Οι «ροσονέρι» είχαν επικρατήσει της Άρσεναλ στον διπλό τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, με 2-0 στην Ιταλία και 0-0 στην Αγγλία. Σε 13 ματς επί ιταλικού εδάφους η Άρσεναλ έχει 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες.

ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ (19:00)
"Πετρόφσκι", Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Ένα ζευγάρι ανοικτό σε κάθε προγνωστικά είναι αυτό ανάμεσα στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και την Μπενφίκα με την πρωταθλήτρια Ρωσίας να μην έχει επίσημο παιχνίδι εδώ και δυο μήνες σε αντίθεση με την Μπενφίκα που παίζει συνεχώς και βρίσκεται στην κορυφή του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Ντάνι και Μαλαφέεφ, ενώ αμφίβολος είναι ο Κρισίτο. Μοναδικός απών για τον Ζόρζε Ζεσούς είναι ο τραυματίας Χάβι Γκαρθία.
Η Ζενίτ μετρά δύο νίκες και μία ισοπαλία σε τρεις αναμετρήσεις ως γηπεδούχος απέναντι σε πορτογαλικές ομάδες, ενώ η Μπενφίκα επί ρωσικού εδάφους έχει μία νίκη, μία ήττα και δύο ισοπαλίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα