Τέρατα στο... πανί

18:17 13/11/2013 - Πηγή: AEK365

Δολοφονίες, φρίκη, παράνοια. Οι ιστορίες των διαβόητων κατά συρροή δολοφόνων προσφέρουν την τέλεια συνταγή για μια καλή ταινία τρόμου. Πολλοί έχουν προσπαθήσει να μεταφέρουν έναν serial killer στο πανί, ελάχιστοι όμως έχουν πετύχει κάτι αξιόλογο. Μοιάζει εύκολο να πάρεις μια τέτοια ιστορία και να την κάνεις φιλμ όμως τα αποτελέσματα δείχνουν το αντίθετο. Ελάχιστα οι καλές ταινίες με αυτό το θέμα καθώς οι πλειοψηφία προτίμησε το δρόμο του splatter ή των αργών χωρίς νόημα πλάνων

που θέλουν να πουν κάτι χωρίς να το λένε ποτέ. Το aek365 έκανε την έρευνα του και σας παρουσιάζει την κορυφαία ενδεκάδα με ταινίες που μετέφεραν την ιστορία ενός serial killer.

Citizen X (1995)

Ίσως το κορυφαίο φιλμ του είδους. Η ιστορία του Αντρέι Τσικατίλο, του ποιό διαβόητου Σοβιετικού δολοφόνου. Εξαιρετικές ερμηνείες με εμβάθυνση στο πόσο το καθεστώς "βοήθησε" στο να δράσει για δεκαετίας ο "χασάπης του Ροστόφ". Τρομακτικό χωρίς να δείχνει σχεδόν καθόλου αίμα.

Henry: Portrait of a Serial Killer (1986)

Σχετικά άγνωστο φιλμ αλλά ένα από τα καλύτερα. Αφορά τον δολοφόνο Χέρνι Λι Λούκας ο οποίος έδρασε στις ΗΠΑ για πάνω από 20 χρόνια και σύμφωνα με την ομολογία του σκότωσε 600 άτομα. Πολύ καλός ο Μάικλ Ρούκερ στον πρωταγωνιστικό ρόλο

To Catch a Killer (1992)

Φιλμ βασισμένο στην ιστορία του Τζον Γουέιν Γκέισι. Του δολοφόνου-κλόουν όπως έμεινε γνωστός. Μέσα σε έξι χρόνια σκότωσε 34 άτομα τα οποία έθαβε κάτω από το σπίτι του. Ο Μπράιαν Ντένεχι στο ρόλο της ζωής του.

Monster (2003)

Τέλεια μεταφορά της ιστορία της Αϊλίν Γουόρνος. Εκπληκτική η Σαρλίζ Θερόν (πήρε Όσκαρ για το ρόλο αυτό άλλωστε) και εξαιρετικό γενικότερα το φιλμ που αφορά τη ζωή της πρώτης Αμερικανίδας serial killer.

The Deliberate Stranger (1986)

Ό,τι καλύτερο έχει γυριστεί για τον "βασιλιά των serial killers" Τεντ Μπάντι. Παρότι η ιστορία του μεταφέρθηκε πάρα πολλές φορές στο σινεμά κανείς δεν κατάφερε να δημιουργήσει τουλάχιστον κάτι αξιοπρεπές. Το "The Deliberate Stranger" ξέφυγε από τη μετριότητα.

M (1931)

Το αριστούργημα του Φριτς Λανγκ βασισμένο στη δράση του Πέτερ Κέρτεν. Ο γνωστός ως "Βαμπίρ του Ντίσελντορφ" από το Φεβρουάριο έως τον Νοέμβριο του 1929 επιτέθηκε σε 79 άτομα σκοτώνοντας τελικά εννέα.

Chaser (2008)

Ένα από τα καλύτερα αστυνομικά θρίλερ των τελευταίων ετών. Βασισμένο στη δράση του Νοτιοκορεάτη δολοφόνου Γιο Γουν-τσουλ ο οποίος σκότωσε τουλάχιστον 21 άτομα μέσα σε λίγους μήνες. Επιτιθόταν μόνο σε πόρνες και πλούσιους ηλικιωμένους.

Wolf Creek (2005)

Ένα από τα τρομακτικότερα φιλμ του είδους. Βασισμένο στη δράση του Αυστραλού δολοφόνου Ιβάν Μίλατ ο οποίος βασάνιζε και σκότωνε νεαρούς που έκαναν ωτοστόπ ή περπατούσαν στη φύση.

Badlands (1973)

Ο Τέρενς Μάλικ μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του Τσαρλς Ρέιμοντ Στάρκγουεδερ ο οποίος κατά τη διάρκεια ενός δίμηνου ταξιδιού του σκότωσε συνολικά έντεκα άτομα.

Angst (1983)

Σχετικά άγνωστο φιλμ από την Αυστρία. Θέμα του η δράση του Βέρνερ Κνίσεκ, του πιο διαβόητου serial killer της χώρας. Σκληρή ταινία με πολύ βία και εικόνες που σοκάρουν.

Zodiac (2007)

Η καλύτερη προσπάθεια μεταφοράς της ιστορία του Zodiac Killer στον κινηματογράφο. Ο ασύλληπτος δολοφόνος που τρομοκρατούσε την Καλιφόρνια για περίπου έξι χρόνια (1968-74) και έπαιζε με την αστυνομία σε ένα εξαιρετικά σκηνοθετημένο φιλμ στο οποίο όμως υπάρχουν κάποια κενά.

*Στη λίστα περιέχονται ταινίες που είναι βασισμένες εξ ολοκλήρου σε αληθινές ιστορίες και όχι που περιέχουν μόνο κάποια στοιχεία (π.χ.: Σιωπή των Αμνών, Ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι).

* Ακολουθούν τα trailer

Keywords
Τυχαία Θέματα