Τέσσερις νεκροί απ΄τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στη Ν.Υόρκη

18:24 1/12/2013 - Πηγή: AEK365

Στους τέσσερις έχουν φτάσει οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης, κοντά στο σταθμό Σπάιτεν Ντάιβιλ στις όχθες του ποταμού Χάντσον, ενώ τους 63 φτάνουν οι τραυματίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον κυβερνήτη της πολιτείας Άντριου Κουόμο που μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος.

Εκ των τραυματίων, έντεκα άνθρωποι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και έξι σε σοβαρή, κατά την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης.

Στο σημείο επιχειρούν περισσότεροι από 130 πυροσβέστες για τον απεγκλωβισμό

επιβατών.

Πέντε από τα επτά βαγόνια της αμαξοστοιχίας του προαστιακού σιδηρόδρομου Metro-North εκτροχιάστηκαν στις 07.20 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα) σε στροφή ακριβώς βόρεια του Μανχάταν, και λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από το σταθμό Σπάιτεν Ντάιβιλ.

Κανένα βαγόνι δεν έπεσε στους παρακείμενους ποταμούς Χάντσον και Χάρλεμ, βάσει της επίσημης ενημέρωσης από τις αρμόδιες Αρχές που διέψευσαν σχετικές αναφορές που υπήρξαν νωρίτερα.

Ωστόσο, ένα βαγόνι σταμάτησε κυριολεκτικά αναποδογυρισμένο μια ανάσα πριν τις όχθες του ποταμού.

Ένας τακτικός επιβάτης της γραμμής δήλωσε στην εφημερίδα ότι του φάνηκε πως το τρένο κινείτο ταχύτερα σήμερα απ'ό,τι συνήθως, καθώς πλησίαζε στην στροφή για να μπει σε τοπικό σταθμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα