«Θα δείτε άλλο βόλεϊ σε μια 5ετία»

18:53 26/9/2012 - Πηγή: AEK365

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος μίλησε στο ραδιόφωνο του Sentra FM 103,3 και στην εκπομπή «πρώτη σελίδα» με τον Κώστα Ασημακόπουλο και αναφέρθηκε στο ξεκίνημα του 45ου επαγγελματικού πρωταθλήματος.
Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ μίλησε επίσης για τα προβλήματα του Ηρακλή και του Παναθηναϊκού,

τα δύο ανοικτά μέτωπα που έχουν ακόμα οι «πράσινοι» για να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα, στο ενδεχόμενο αδυναμίας να τακτοποιήσει ο Ηρακλής το ΑΦΜ, στο μέλλον του επαγγελματικού βόλεϊ, στη βιωσιμότητα των ΤΑΑ, τις Ανώνυμες Εταιρίες αλλά, αλλά και στον ενεργό ρόλο της ΕΣΑΠ στα θέματα Ανάπτυξης του ανδρικού βόλεϊ εφόσον το επιτρέψει η ΕΟΠΕ.

Όλα είναι έτοιμα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος την Πέμπτη και με τις 12 ομάδες;
«Μετά και τις αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον Παναθηναϊκό, τον Ηρακλή και τον ΓΣ Λαμίας θεωρώ είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Θεωρώ πως θα είμαστε όλοι στην κλήρωση. Υπάρχουν, όμως, κάποια νομικά θέματα που είναι σε εκκρεμότητα και θα πρέπει να συζητηθούν στο ΔΣ που θα προηγηθεί της κλήρωσης. Θεωρώ πως θα προσπαθήσουμε να υπάρξει μια φόρμουλα ώστε όλες οι ομάδες να μπουν στην κληρωτίδα...».

Αναφέρεστε στο θέμα της εκπρόθεσμης μεταγραφής του Μιχάλη Λιόντα από τον Παναθηναϊκό;
«Είναι ένα θέμα που επί της ουσίας ο Παναθηναϊκός είναι εκπρόθεσμος σε κάποιες διατάξεις που έχουμε ψηφίσει στην προκήρυξη. Το θέμα είναι νομικό και περιμένουμε την εισήγηση των νομικών μας για να αποφασίσουμε τελικώς τι θα κάνουμε για το συγκεκριμένο θέμα. Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι ότι έπρεπε μέχρι 31 Αυγούστου να καταθέσει ένα τρίτο συμβόλαιο και επίσης έπρεπε να κλείσει τις τελεσίδικες αποφάσεις τις οποίες έκλεισε σήμερα 25 Σεπτεμβρίου. Η ιστορία του αθλητή Λιόντα τακτοποιήθηκε από τον Παναθηναϊκό μετά τις 31 Αυγούστου. Επί της ουσίας έχουμε δύο θεματάκια...»

Είναι ικανές οι εκκρεμότητες αυτές να κρατήσουν τον Παναθηναϊκό έξω από την κλήρωση και το πρωτάθλημα;
«Αν θα πάμε με το γράμμα του νόμου ο Παναθηναϊκός είναι εκπρόθεσμος. Η προκήρυξη που έχει υπογράψει και ο Παναθηναϊκός λέει πως μέχρι 31 Αυγούστου έπρεπε να τελειώσει με τις τελεσίδικες αποφάσεις του και να έχει και τρίτο συμβόλαιο. Το θέμα είναι καθαρά νομικό, δεν έχει νόημα τώρα να το συζητήσουμε εάν δεν έχουμε την εισήγηση της νομικής επιτροπής της ΕΣΑΠ που το επεξεργάζεται που πλέον παίρνει την σκυτάλη. Την Πέμπτη το μεσημέρι θα μας κάνει την εισήγηση της επί του συγκεκριμένου θέματος».

Πόσο σας προβληματίζει η κατάσταση με το ΑΦΜ του Ηρακλή και τα ανοικτά οικονομικά μέτωπα του ΠΑΟ;
«Εννοείται ότι τα συζητάμε σε κάθε ΔΣ της ΕΣΑΠ αλλά δυστυχώς το νομοθετικό πλαίσιο δεν μας βοηθάει να έχουμε ξεκάθαρες λύσεις. Όλοι ζητούν από την ΕΣΑΠ ξεκάθαρες λύσεις. Για να δοθούν ξεκάθαρες λύσεις πρέπει να είναι ξεκάθαρο το νομοθετικό πλαίσιο. Ο Ηρακλής παρόλο που δεν έχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα θα μπει στην κληρωτίδα και θα παίξει μέχρι 13 Νοεμβρίου. Από εκεί και πέρα κανένας μας δε μπορε

Keywords
Τυχαία Θέματα