«Θα είχαμε νέα Marfin»

23:37 13/2/2012 - Πηγή: AEK365

Συνέντευξη τύπου έδωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δυο αρχηγοί παραδέχθηκαν τις ευθύνες τους για την μη αποτελεσματικότητα του επιχειρησιακού σχεδίου, ενώ μίλησαν για οργανωμένο σχέδιο που «ήθελε» θύματα. Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε τραπεζικό υποκατάστημα στην Κοραή υπήρχαν 15 άτομα εγκλωβισμένοι και

αν δεν επενέβαινε άμεσα η πυροσβεστικής «θα είχαμε νέα Marfin», αναφερόμενος φυσικά στο τραγικό περιστατικό στην τράπεζα Marfin, όπου είχαν χαθεί ανθρώπινες ζωές.

Ο κ. Παπαγιαννόπουλος, υποστήριξε ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από την αποτελεσματικότητα των μέτρων και διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρχαν πληροφορίες ότι κάποιοι θα προσπαθούσαν να κάψουν την Αθήνα τονίζοντας ότι γίνονταν μόνο εικασίες και προβλέψεις. Απέκλεισε επιπλέον και την περίπτωση προβοκάτσιας επισημαίνοντας πως τα τελευταία χρόνια, προσήχθησαν πάνω από 3.000 ταραξίες εκ των οποίων οι 1.300 οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη.

Θέση της ΕΛΑΣ για ακόμα μια φορά είναι ότι οι ίδιοι οι διαδηλωτές να περιφρουρούν τις συγκεντρώσεις και τις πορείες. Ο κ. Παπαγιαννόπουλος από την άλλη υποστήριξε ότι πίσω από την απόπειρα κατάληψης του Δημαρχείου, κρυβόταν ο γνωστός αντιεξουσιαστής Επαμεινώνδας Σκυφτούλης.

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής κ. Παναγιώτης Μπονάτσος τόνισε τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν τα πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία δεν μπορούσαν να πλησιάσουν και να σβήσουν τις φωτιές καθώς δέχονταν επιθέσεις από κουκουλοφόρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα