«Θα μας βοηθήσει ο Κατσικάρης»

18:51 20/12/2012 - Πηγή: AEK365

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Σεργκέι Μπίκοφ για τον Φώτη Κατσικάρη, με αφορμή την υποψηφιότητά του για τον πάγκο της εθνικής ομάδας της Ρωσίας.«Ο Κατσικάρης είναι ένας νέος ειδικός του παγκόσμιου μπάσκετ. Την περσινή χρονιά μας εξέπληξε όλους στην Ευρώπη (με την Μπιλμπάο) και αυτή η επιτυχία τον έχει κάνει περιζήτητο. Πιστεύω πως αν τελικά αναλάβει την εθνική μας ομάδα, τότε θα μας βοηθήσει, λόγω της εμπειρίας που έχει από το ρωσικό πρωτάθλημα, ύστερα από το πέρασμα που είχε από την Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης. Όπως, δηλαδή και ο Ντέιβιντ Μπλατ που είχε εργαστεί στη χώρα μας.

Για μένα, το σημαντικό με τους ξένους προπονητές είναι να έχουν εμπειρία και να γνωρίζουν τη νοοτροπία κάθε χώρας», δήλωσε αρχικά ο Σεργκέι Μπίκοφ στην ιστοσελίδα «rsport.ru» και πρόσθεσε:

«Η δουλειά του ομοσπονδιακού προπονητή δεν έχει καμία σχέση με αυτή σε έναν σύλλογο. Στις ομάδες, οι προπονητές μπορούν μέσα σε έξι μήνες να δημιουργήσουν κάτι, ενώ αντίθετα στην εθνική ομάδα πρέπει να φέρεις αποτελέσματα σε δύο μήνες. Παράδειγμα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο προπονητής με τους περισσότερους τίτλους, ο οποίος δεν έκανε τίποτα με την εθνική ομάδα Σερβίας/Μαυροβουνίου στο Ευρωμπάσκετ του 2005».

Keywords
Τυχαία Θέματα