Θέλει πολύ τον Παυλή, αλλά…

12:37 6/8/2012 - Πηγή: AEK365

Από την περασμένη Κυριακή βρίσκεται στο Τσέστερ, με δική του ευθύνη, ο Μιχάλης Παυλής. Από τους ποδοσφαιριστές στο υπάρχον ρόστερ, μπορεί να θεωρηθεί ο πλέον έμπειρος, παρότι ακόμα δεν έχει κλείσει τα 23 του χρόνια. Έχοντας μείνει σχεδόν δύο σεζόν εκτός αγωνιστικής δράσης, σε τόσο υψηλό επίπεδο, ο νεαρός επιθετικός δείχνει πιο έτοιμος από κάθε άλλον συμπαίκτη του σε αυτή τη θέση. Η διαφορά με τους υπόλοιπους (πλην Σιαλμά που δεν τον έχουμε δει ακόμα) είναι ευδιάκριτη, τόσο στις προπονήσεις, όσο και στα δύο ημίχρονα που έχει χρησιμοποιηθεί, με Ρέξαμ και Νοτς Κάουντι.

Όταν αποφάσισε να

πάρει το ρίσκο και με δική του πρωτοβουλία να ταξιδέψει στην Αγγλία, τη στιγμή που το ιατρικό επιτελείο της ΑΕΚ δεν αναλάμβανε την ευθύνη για τη συμμετοχή του στην προετοιμασία, οι περισσότεροι στάθηκαν στην ψυχή και τη θέληση του παίκτη. Ωστόσο, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τίποτα από τα παραπάνω δύο δεν τον κάνουν να... ξεχωρίζει. Οι λόγοι που αναγκάζουν τον Βαγγέλη Βλάχο να μιλάει με κολακευτικά σχόλια για τον Παυλή, είναι καθαρά αγωνιστικοί και έχουν να κάνουν με τα όσα βλέπει καθημερινά μέσα στο γήπεδο.

Τακτικά είναι ο καλύτερος επιθετικός που έχει και για αυτόν τον λόγο τον δοκίμασε και στα άκρα το χθεσινό ματς με την Νοτς Κάουντι, καθώς μπορούσε να βοηθήσει και ανασταλτικά, όπως και έκανε. Όταν αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης, στο ματς με τη Ρέξαμ και έχοντας μόνο δύο προπονήσεις στα πόδια του, έδειξε πως μπορεί να παίξει και μόνος του στην κορυφή της επίθεσης, αναλαμβάνοντας αυτόν τον δύσκολο ρόλο. Όσο για τα τελειώματά του; Αυτά φαίνονται καθημερινά στις προπονήσεις.

Είναι αναμφισβήτητα ο πιο... έτοιμος επιθετικός, τακτικά και τεχνικά. Ωστόσο - και δυστυχώς για τον Βαγγέλη Βλάχο- δεν είναι τα μόνα στοιχεία που χρειάζεται από τον επιθετικό του. Ο Μιχάλης Παυλής είναι πολύ πίσω σε φυσική κατάσταση και έχει παραπάνω κιλά. Λογικό. Όμως δεν παύει να είναι μία πραγματικότητα και χρειάζεται αρκετή δουλειά για να μπορέσει να επανέλθει πλήρως. Ο προπονητής του, βλέποντας και τη θέληση του παίκτη, πιστεύει πως αυτό μπορεί να συμβεί αρκετά σύντομα. Όμως όχι τόσο για να μπορεί να... ποντάρει πάνω του για τη θέση του βασικού στις πρώτες αγωνιστικές.

Εκτός όμως από αυτό, το οποίο είναι μεν ένα εμπόδιο, αλλά όχι αξεπέραστο, προβληματίζεται και με το θέμα υγείας του. Ο Παυλής δεν έχει πάρει ακόμα το «ΟΚ» από το ιατρικό επιτελείο της ΑΕΚ, που θα είναι το πρώτο και το τελευταίο που θα αποφασίσει για τη μεταγραφή του (αγωνιστικά έχει εξασφαλίσει ήδη το «ΟΚ» ο παίκτης από τον Βλάχο). Κάτι που σημαίνει πως μόνο σίγουρη δεν είναι αυτή η προσθήκη, παρά την εξαιρετική εικόνα που παρουσιάζει ο 23χρονος επιθετικός.

Η αγωνία είναι φανερή και ιδιαίτερα τις πρώτες μέρες, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Βλάχος και οι συνεργάτες του, ρωτούσαν τον Παυλή αν είναι εντάξει και πως αισθάνεται, έχοντας και αυτοί ένα μεγάλο άγχος (παρότι δεν είχαν την ευθύνη). Τη στιγμή λοιπόν που η ΑΕΚ αναζητάει απεγνωσμένα κάποιον έτοιμο επιθετικό, δεν μπορεί να

Keywords
Τυχαία Θέματα