Θέλει τετράδα ο Αφρουδάκης

19:56 25/7/2012 - Πηγή: AEK365

Αναλυτικά όσα είπε:
«Καταφέραμε να πάρουμε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, καθώς τη χρονιά που πέρασε -από τον Σεπτέμβριο και μετά- σιγά-σιγά αρχίσαμε να παίζουμε καλύτερα. Είχαμε καλές εμφανίσεις και καλά αποτελέσματα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Αϊντχόφεν. Στο δε προολυμπιακό στο Έντμοντον παίξαμε καλά και εξασφαλίσαμε την συμμετοχή μας στο Λονδίνο. Παίζουμε

καλό πόλο, υψηλού επιπέδου», σχολίασε αρχικά για την ομάδα.

Ποιος είναι όμως ο στόχος της ελληνικής ομάδας πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου; «Καταρχήν για εμάς ήταν μεγάλη υπόθεση το να βρεθούμε εδώ. Αφού το καταφέραμε αυτό, στόχος μας εδώ είναι να περάσουμε στους «8». Βρισκόμαστε σε έναν όμιλο που νομίζω ότι μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό. Στο Α' γκρουπ στο οποίο και εμείς συμμετέχουμε κάθε ομάδα μπορεί να νικήσει τον άλλη. Αν λοιπόν περάσουμε στα προημιτελικά οι αγώνες είναι νοκ άουτ. Εκεί όλα μπορούν να συμβούν. Είναι μια εμφάνιση και αν παίξουμε καλά μπορούμε να περάσουμε στα ημιτελικά. Πρέπει να πάμε όμως βήμα-βήμα».

Αυτή θα είναι η πέμπτη συμμετοχή του Γιώργου Αφρουδάκη στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Θα είναι και η τελευταία; «Ναι μετά τους Ολυμπιακούς θα σταματήσω από την Εθνική ομάδα. Νομίζω... αρκετά (γέλια). Όλα αυτά τα χρόνια τα όνειρά μου πραγματοποιήθηκαν. Το να δίνεις το «παρών» σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Είμαι πολύ χαρούμενος που αγωνίστηκα στην Ατλάντα και τώρα μετά από 16 χρόνια βρίσκομαι εδώ».

Όσο για το αν το πρότυπό του είναι ο Μάικλ Τζόρνταν; «Ναι είναι. Όμως πάνω από τον Τζόρνταν έρχεται ένας Έλληνας αθλητής, επίσης από το χώρο του μπάσκετ. Ο Νίκος Γκάλης. Η γενιά μου μεγάλωσε με τον Νίκο Γκάλη και η παρουσία του άλλαξε πολλά στον ελληνικό αθλητισμό. Το 1987 η Ελλάδα κατέκτησε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ. Στην ουσία πριν από αυτό στην ουσία ο ελληνικός αθλητισμός ήταν ανύπαρκτος. Από το 1987 ο ελληνικός αθλητισμός άλλαξε και είχαμε πολλές επιτυχίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα