«Θέλω αλλαγές για να μείνω»

22:22 22/4/2013 - Πηγή: AEK365

Στον OTE tv φιλοξενήθηκε ο τεχνικός του ΠΑΣ, Γιάννης Χριστόπουλος, ο οποίος μίλησε για την επιτυχία της ομάδας του και την παραμονή του στα Γιάννενα. «Υπάρχουν πολλοί καλοί Έλληνες προπονητές και αυτό είναι σημαντικό, εμείς κάναμε καλή σεζόν και είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Στην αρχή, ο μόνος που πιστεύει είναι ο προπονητής και οι παίκτες ίσως, ήταν δύσκολη χρονιά, που ξεκίνησε με κακούς οιωνούς, στην αρχή είχαμε και ζόρικο πρόγραμμα στις πρώτες αγωνιστικές. Όμως είχαμε στόχους, μας βγήκε και γι αυτό πλέον είμαστε χαμογελαστοί.

Είμαστε ομάδα με χαμηλό μπάτζετ, 7 παίκτες παίρνουν τον κάτω από 1000 ευρώ το μήνα, ενώ 5 παίρνουν κάτω από 2000 ευρώ. Δούλευα από 6 μήνες πριν ως σκάουτερ και γι αυτό είχαμε έτοιμες λύσεις. Με τον πρόεδρο βάλαμε 3 στόχους: α. Εξυγίανση στα οικονομικά και μπάτζετ στο 1/3 β. Παραμονή στην κατηγορία και γ. Ανάπτυξη για να αναδείξουμε παίκτες. Νομίζω πως όλα αυτά τα πετύχαμε και μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι.

Ο πρόεδρος και η γυναίκα του έχουν ζήσει πολλά χρόνια Αμερική και έτσι άλλη φιλοσοφία. Επίσης ο κόσμος του ΠΑΣ αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο πολύ καλύτερα σε σχέση με άλλες ομάδες, κάτι που είναι σημαντικό.

Το πλάνο ήταν έτσι κι αλλιώς να φτιάξει ο ΠΑΣ υποδομές, να πάει σε βιώσιμο μπάτζετ και να υπάρξει ανάπτυξη. Η μη αδειοδότηση πάντως βοήθησε να μην έχουμε αντιδράσεις.

Όταν ήρθε ο Αναστασιάδη, μου έγινε πρόταση να μείνω ως τεχνικός διευθυντής. Είπα όχι, όμως ο πρόεδρος μου είπε να μείνω για 6 μήνες και βλέπουμε. Έκανα σκάουτινγκ για τον επόμενο τεχνικό, αλλά στο τέλος της σεζόν μου έγινε πρόταση να αναλάβω την τύχη της ομάδας. Λόγω των συνθηκών εγώ ήμουν έτοιμος

Την επιτυχία μας δεν την μειώνει το μη ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, γιατί μέρος του προβλήματος είναι οι ομάδες όπως ο ΠΑΣ που δεν μπορούν να κοντράρουν τους μεγάλους. Εμείς το κάναμε. Εμείς δεν είχαμε αδειοδότηση, αντίθετα ο Παναθηναϊκός είχε και έφτιαξε ένα εξαιρετικό ρόστερ, ο Άρης η ΑΕΚ και η Κέρκυρα, είχαν ίδια προβλήματα και είδαμε την πορεία τους

Πήγαμε με πίστη σε κάθε παιχνίδι, κόντρα σε όλους με θράσος και φτάσαμε στη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του ΠΑΣ, στην πιο δύσκολη σεζόν της ομάδας. Ο ΠΑΣ πάντα έχει πίεση ανεξάρτητα από στόχους. Ο κόσμος αγαπάει πολύ την ομάδα, καμία σχέση με άλλους συλλόγους και πόλεις. Η πίεση στην αρχή ήταν μεγάλη, ξεκινήσαμε μέτρια αλλά αποβάλαμε το άγχος, είχαμε θέληση και δύναμη να αποδείξουμε πόσο καλή ομάδα και παίκτες είμαστε. Με τα αποτελέσματα στην πορεία ήρθε και η στήριξη από τον κόσμο».


Για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής είπε:
«Πολύ ανταγωνιστικό, υπάρχουν ομάδες και προπονητές που θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν ακόμα και στην πρώτη κατηγορία. Αν και δεν έχω παρακολουθήσει αρκετά, όποτε βλέπω κάποιο παιχνίδι η δουλειά φαίνεται. Βέβαια, αυτός που ξεχωρίζει είναι ο Απόλλωνας, με πολλούς Έλληνες, νέους και είναι στην κορυφή. Πραγματικά με εντυπωσιάζει ο Απόλλωνας».

Για τις διαφορές νέων και έμπειρων τεχνικών:
«Υπάρχουν οι παλιοί, που έχουν τρομερή εμπειρία όμως υπάρχουν και πολλοί νέοι, που αγαπάνε και ενημερώνονται συνεχώς, ειδικά στα πρωταθλήματα υποδομών. Είναι όλοι ικανοί και μπορούμε να τους βασιστούμε και στις δύο κατηγορίες».

Για τον ιδανικό τρόπο να ξεκινήσει ένας προπονητής την καριέρα του:
«Η θα ξεκινήσεις από κάποια χαμηλή κατηγορία, όπως ο Δώνης που έχει φτάσει σε κορυφαίο επίπεδο μέσα σε 10 χρόνια, στα οποία πέρασε από τα χαμηλά και όλο ανέβαινε. Ο άλλος δρόμος είναι, όπως στα κορυφαία πρωταθλήματα, να δουλεύουν πρώτα σε αναπτυξιακό ποδόσφαιρο και μετά, όπως είναι και η φυσική εξέλιξη, να προάγονται στο υψηλό επίπεδο.

Δε χρειάζεται ο προπονητής να έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο για να εμπνεύσει τους παίκτες, αυτοί είναι οι καλύτεροι κριτές άλλωστε. Εγώ είμαι 14 χρόνια επαγγελματίας, έκανα και φέτος πάλι ότι κάνω πάντα. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα να τους πείσω, κέρδισα τον σεβασμό τους. Βέβαια βοήθησε και που είχα δουλέψει και μία σεζόν ως βοηθός εδώ και ήξερα πολλά από τα παιδιά.


Για την παραμονή του στον ΠΑΣ:
«Όνειρο κάθε προπονητή είναι να χτίσει μία ομάδα με υποδομές. Εδώ στην Ελλάδα γίνεται σπάνια αυτό. Θα ήθελα να μείνω χρόνια σε μία ομάδα αλλά θα δούμε. Το πιο σημαντικό είναι να δίνεις κίνητρο, να είναι χαρούμενοι οι παίκτες,. Ο προπονητής πρέπει να δίνει κίνητρο. Στην δικιά μας ομάδα τώρα, έχουμε μιλήσει με τον πρόεδρο, έχω ζητήσει να βρεθούν κάποιες λύσεις σε προβλήματα που υπάρχουν και μόνο έτσι θα μπορώ να μείνω και να προσφέρω. Θέλω να φύγω όταν κουράσω τον κόσμο και τον πρόεδρο. Αν θέλει ο κόσμος όμως να πάρει πρωτάθλημα μπορεί να κοιτάξει κάπου αλλού, σε ένα καλύτερο τεχνικό. Εγώ μπορώ να υποσχεθώ ανάπτυξη αλλά και αξιοπρεπή πορεία».

Για τον Ντε Βισέντι και τον Ολυμπιακό:
«Να πάει ο Ντε Βισέντι, μπορεί, έχει το πακέτο, αλλά θα πρέπει να δουλέψει στο μυαλό να δουλέψει για να αντέξει τις δυσκολίες. Η θέση του είναι πίσω από την κορυφή, οργανώνει, πατάει περιοχή, σκοράρει, πασάρει και όταν θέλει κάνει και καλή άμυνα. Έχει ισχυρή προσωπικότητα και πιστεύω γενικά πως έχει το πακέτο για να πετύχει».

Keywords
Τυχαία Θέματα