«Θέλουμε επαφή με προπονητές και ΕΟΠΕ»

16:44 26/2/2013 - Πηγή: AEK365

Την ικανοποίησή τους για την επίσκεψη των Ομοσπονδιακών τεχνικών εξέφρασαν με δηλώσεις τους στο volleyball.gr οι τρεις Έλληνες διεθνείς, Γιώργος Πετρέας, Παναγιώτης Πελεκούδας και Αχιλλέας Παπαδημητρίου, τονίζοντας παράλληλα την πίστη τους για την επίτευξη των στόχων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Το δικό του ευρωπαϊκό όνειρο στη Ναρμπόν ζει ο διεθνής Καλαματιανός κεντρικός, Γιώργος Πετρέας, ο οποίος έχοντας περάσει από όλες τις μεγάλες ομάδες Θεσσαλονίκης και Αθήνας,

πλέον εντυπωσιάζει στα γαλλικά φιλέ. Μάλιστα, όπως είπε, η επίσκεψη των Αλέκου Λεώνη και Σωτήρη Δρίκου στην ομάδα του ήταν πολύ σημαντική γιατί εκτός από την αγωνιστική κατάσταση κάθε αθλητή, υπάρχει και η εξωαγωνιστική, η οποία επίσης πρέπει να γίνεται γνωστή στους Ομοσπονδιακούς προπονητές:

«Το σίγουρο είναι ότι στην εποχή που ζούμε οι προπονητές έχουν τη δυνατότητα να 'ελέγξουν' ως έναν βαθμό την αγωνιστική μας κατάσταση και ήδη οι κ.κ. Λεώνης και Δρίκος είχαν ενημερωθεί για την πορεία μου, αλλά και για τα υπόλοιπα παιδιά που παίζουν στο εξωτερικό. Όμως, αυτές οι συναντήσεις τους έδωσαν τη δυνατότητα να μάθουν και για την εξωγηπεδική μας κατάσταση και συμπεριφορά και μάλιστα από πρώτο χέρι, αφού συνομίλησαν με προπονητές και παράγοντες των ομάδων μας, δίνοντάς τους στοιχεία. Έμαθαν ακόμα και για το πώς δουλεύουμε στις προπονήσεις καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, άρα ήταν πολύ σημαντική επίσκεψη και έπρεπε να γίνει, ειδικά τη δεδομένη στιγμή που πλησιάζει η προετοιμασία για τους αγώνες με την Εθνική».

Σχολιάστηκε στη Ναρμπόν η επίσκεψη των Ελλήνων προπονητών;
«Από ό,τι κατάλαβα δεν ήταν κάτι που το περίμεναν να συμβεί, τουλάχιστον όχι τόσο άμεσα. Σε κάποιες συζητήσεις με ανθρώπους του συλλόγου μου είπαν ότι εντυπωσιάστηκαν από το ενδιαφέρον που έδειξαν οι Έλληνες προπονητές και η Ομοσπονδία για τους διεθνείς αθλητές».

Εσύ την περίμενες αυτή τη συνάντηση;
«Τα τελευταία χρόνια στην Εθνική γίνεται προσπάθεια να χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης. Δουλεύουμε όλοι μαζί για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο, παίκτες, προπονητές, Ομοσπονδία, θέλουμε να δημιουργήσουμε οικογενειακό κλίμα στην ομάδα και θεωρώ ότι σε μεγάλο βαθμό το έχουμε καταφέρει δείχνοντας όλοι κατανόηση στα όποια προβλήματα κατά καιρούς υπάρχουν και κυρίως στα οικονομικά. Άρα, η συνάντηση με τους προπονητές μου στην Εθνική μπορώ να πω ότι ενισχύει όλες τις παραπάνω ενέργειες και μόνο θετική επίδραση μπορεί να έχει στους παίκτες που παίζουμε εκτός Ελλάδας και πραγματικά το θέλαμε και το περιμέναμε να γίνει».

Η κουβέντα με τους Ομοσπονδιακούς τι περιελάμβανε;
«Μεταξύ άλλων μας ανέλυσαν όσα στοιχεία υπάρχουν για τον προγραμματισμό της προετοιμασίας και των αγώνων, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας με κορυφαίο όλων την πρόκριση στα Τελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα επαναφέρει την Εθνική μας ξανά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο. Αυτό που θα παίξει σημαντικό ρόλο στα μπαράζ με το Βέλγιο τον Μάιο, είναι να είμαστε όλα τα παιδιά υγιή, ώστε να μπορέσουν και οι προπονητές να εφαρμόσουν ανεπηρέαστοι το πλάνο τους χωρίς απρόοπτα. Το Βέλγιο είναι μια δυνατή ομάδα με παίκτες που έχουν παραστάσεις από μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά θα έλεγα ότι πάνω - κάτω αυτό ισχύει πλέον και την Ελλάδα. Σε τέτοιου είδους αγώνες θα πρέπει να έχουμε υπομονή, ψυχραιμία, διάρκεια και πάθος στο παιχνίδι μας και όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Συζητήσαμε και για τα προκριματικά της Σουηδίας, όπου νομίζω ότι έχουμε έναν βατό όμιλο, όμως δεν θα πρέπει να υπερεκτιμήσουμε τις δικές μας δυνατότητες και να υποτιμήσουμε κάποιον αντίπαλο. Άρα αν είμαστε αυτοί που πρέπει θα περάσουμε στην επόμενη φάση και γενικώς είμαι πολύ αισιόδοξος για όλους αυτούς τους αγώνες που έρχονται γιατί μέσα από τέτοια παιχνίδια η Εθνική θα κερδίσει πολλά πράγματα».


Πελεκούδας: «Άρεσε πολύ στους Ιταλούς...»

Τη δική του άποψη για την επίσκεψη και τη συνάντηση με τους Ομοσπονδιακούς τεχνικούς, κατέθεσε ο Πατρινός κεντρικός της ιταλικής Ραβέννα, Παναγιώτης Πελεκούδας: «Ήταν μια πολύ ωραία ιδέα και κίνηση από την πλευρά της Ομοσπονδίας και των προπονητών μας, αλλά πρέπει να συνεχιστεί και στα επόμενα χρόνια. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό από τη Ραβέννα μου είχαν προτείνει να ενημερώσω τους προπονητές μου στην Εθνική ότι θα μπορούσαν να τους φιλοξενήσουν και να τους ενημερώσουν για την πορεία μου, οπότε η επίσκεψη 'ήρθε και έδεσε'. Έκανε πολύ καλή εντύπωση στο σωματείο μου γιατί είναι από τις λίγες φορές που έχουν έρθει προπονητές εδώ αν και η ομάδα είχε πάντα αρκετούς διεθνείς. Άρεσε πολύ στους Ιταλούς και σκέφτονται του χρόνου να στείλουν πρόσκληση σε όλους τους προπονητές των εθνικών ομάδων που έχουν αθλητές στην Ραβέννα και αν είναι δυνατό να συναντηθούν όλοι οι προπονητές μεταξύ τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα