Θέλουν να συνδιοργανώσουν τους χειμερινούς Πολωνία και Σλοβακία

22:13 14/1/2013 - Πηγή: AEK365

«Πρόκειται να συζητήσω το θέμα με το Σλοβάκο Πρόεδρο, Ιβάν Γκασπάροβιτς, την ερχόμενη εβδομάδα σε συνάντηση που θα έχουμε» δήλωσε ο Πρόεδρος της Πολωνίας, Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι. Όπως αποκάλυψε, σε περίπτωση που και οι κυβερνήσεις των δύο χωρών απαντήσουν θετικά, η διοργάνωση θα μπορούσε να φιλοξενηθεί στην περιοχή Τάτρας, μεταξύ Πολωνίας και Σλοβακίας.
Ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο οι πρόεδροι των εθνικών ολυμπιακών επιτροπών Πολωνίας και Σλοβακίας, μαζί με το δήμαρχο της Κρακοβίας (στα νότια της Πολωνίας), συνυπέγραψαν επιστολή, με την οποία ζητούν να προχωρήσει η διαδικασία για την

κοινή υποψηφιότητα των δύο χωρών. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, η Κρακοβία θα μπορούσε να φιλοξενήσει τις τελετές έναρξης και λήξης της διοργάνωσης, ενώ επιμέρους αθλήματα θα γίνουν και στις δύο χώρες.
Μέχρι τώρα καμία από τις δύο χώρες δεν έχει φιλοξενήσει διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων. Τους Χειμερινούς Αγώνες του 2014 έχει αναλάβει να διοργανώσει το Σότσι της Ρωσίας και του 2018 η Πιεονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας.

Keywords
Τυχαία Θέματα