Θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ για άνεργους Έλληνες!

16:25 16/5/2013 - Πηγή: AEK365

Οι ΗΠΑ δίνουν την δυνατότητα σε ανέργους από χώρες όπως η Ελλάδα και η Κύπρος να εργαστούν για ένα χρόνο στην Αμερική βάσει της νέας μεταναστευτικής νομοθεσίας που βρίσκεται υπό συζήτηση στην αμερικανική Γερουσία.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αν και δεν υπάρχει ειδική αναφορά στις δύο χώρες παρέχεται η δυνατότητα σε νέους επιστήμονες και σε εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών, χωρών των οποίων

λιγότεροι από πέντε χιλιάδες υπήκοοι μετανάστευσαν στις ΗΠΑ κατά την περυσινή χρονιά, να εργαστούν στις ΗΠΑ για ένα έτος.
Μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας εκτιμούν ότι μέσα σε αυτές τις χώρες είναι και η Ελλάδα και η Κύπρος, ενώ ήδη σχετική ανακοίνωση έχει κάνει η εταιρεία λόμπι στην Ουάσιγκτον "Μανάτος και Μανάτος", η οποία δραστηριοποιείται σε ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος.
Ο πρόεδρος της άτυπης επιτροπής για Προσωρινή Απασχόληση Ελλήνων στις Ηνωμένες Πολιτείες, Θεόδωρος Σπυρόπουλος, δήλωσε ότι αν το νομοσχέδιο γίνει τελικά νόμος θα επιτρέψει σε ομογενείς επιχειρηματίες να απασχολήσουν μεγάλο αριθμό Ελλήνων υπηκόων για έναν χρόνο. Ως μέρος της απασχόλησής τους θα χρειάζεται να προσφέρουν μερικώς τις υπηρεσίες τους στη διδασκαλία ελληνικής γλώσσας κι αυτό θα συμβάλει στο να διατηρηθεί ζωντανή η ελληνική γλώσσα και κληρονομιά, σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα