Θύμα κατασκοπείας ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

11:25 10/6/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ βρίσκεται στην Αθήνα για να μιλήσει στο Μέγαρο Μουσικής την ίδια ώρα που στο Λουξεμβούργο έχει ξεσπάσει σκάνδαλο καθώς, σύμφωνα με στοιχεία, ο πρωθυπουργός της χώρας παρακολουθούνταν από πράκτορες.
Συγκεκριμένα, οι μυστικές υπηρεσίες του Λουξεμβούργου κατηγορούνται για παρακολουθήσεις πολιτών δίχως άδεια και ένα από τα θύματα παρακολούθησης ήταν και ο πρωθυπουργός Γιούνκερ αλλά και ο Μέγας Δούκας της χώρας, ο Ανρί.
Ο Γιούνκερ, ο οποίος -θεωρητικά- είναι ο υπεύθυνος για

τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του, φέρεται να παρακολουθείται από το 2008 από τον Μάρκο Μιλ, διευθυντή της SREL της μονάδας μυστικών υπηρεσιών του Λουξεμβούργου, ο οποίος σύμφωνα με τα Νέα είχε καταγράψει μια μεταξύ τους συνομιλία στο γραφείο του πρωθυπουργού, στην οποία του είχε αναφέρει ότι ο Μέγας Δούκας Ανρί, είχε επαφές με την ΜΙ6, τις μυστικές βρετανικές υπηρεσίες.
Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο πάντως της καταγραφής της συνομιλίας του Γιούνκερ με τον Μιλ, είναι ότι ο τελευταίος είχε προμηθευτεί με ένα ειδικό ρολόι-καταγραφικό από έναν πράκτορα, ενώ όταν ξέσπασε το σκάνδαλο για την παρακολούθηση του πρωθυπουργού, σε Εξεταστική Επιτροπή από 13 βουλευτές του Λουξεμβούργου ανακαλύφθηκε πλήθος παράνομων δραστηριοτήτων της SREL.

Keywords
Τυχαία Θέματα