Θυμήθηκαν ότι είναι Πρωταθλητές

10:11 3/1/2012 - Πηγή: AEK365

Τις εμφανίσεις που τους οδήγησαν στην κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος θυμήθηκαν τα ξημερώματα οι Ντάλας Μάβερικς οι οποίοι με έναν εκπληκτικό Ντιρκ Νοβίτσκι στην σύνθεση τους επικράτησαν της Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με 100-87. Ο Γερμανός σέντερ σημείωσε 26 πόντους με 10 εξ αυτών στην 3η περίοδο που έκρινε και το παιχνίδι. Για την Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ αυτή ήταν η πρώτη ήττα στην σεζόν με τον Κέβιν Ντουράντ να πετυχαίνει μεν 27 πόντους αλλά μόλις 4 στην κρίσιμη περίοδο.

Την εμπειρία της πρώτης ήττας στην σεζόν βίωσαν και οι Μαϊάμι Χιτ καθώς ηττήθηκαν μέσα στην έδρα τους

από τους Ατλάντα Χοκς με 100-92. Καθοριστικό σημείο που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Χοκς τα δυο τρίποντα του Τρέισι ΜακΓκρέιντι στην τελευταία περίοδο με τα οποία η ομάδα της Ατλάντα έκανε ένα επί μέρους σκορ 15-3. Οι Χιτ αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα απέναντι στην άμυνα ζώνης των Χοκς με τους 28 πόντους του Λεμπρόν Τζέιμς να μην αποδεικνύονται αρκετοί αυτή την φορά.

Πιο πολύ και από την ήττα, ο τραυματισμός του Μάνου Τζινόμπιλι είναι αυτό που πείραξε τους Σαν Αντόνιο Σπερς με τον 34χρονο άσο να μένει εκτός δράσης για αρκετό καιρό λόγω ενός κατάγματος στο πέμπτο μετατάρσιο του αριστερού του χεριού. Έτσι λοιπόν η ήττα από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς με 106-96 πέρασε σε δεύτερη μοίρα για τους Σπερς με τους νικητές να έχουν για κορυφαίο τον Λοβ με 24 πόντους και 15 ριμπάουντ ενώ από τους Σπερς ξεχώρισαν οι Τζέφερσον και Ντάνκαν που σημείωσαν από 16 πόντους ο καθένας.

Οι Τορόντο Ράπτορς πέρασαν νικηφόρα από την Νέα Υόρκη επικρατώντας των Νικς με 90-85 με τους Μπαρνιάνι και ΝτεΡόζαν να σημειώνουν από 21 πόντους ο καθένας. Καθοριστική, για τους Νικς, ήταν η απουσία του τραυματία Στούντεμαϊρ με τον Καρμέλο Άντονι να προσπαθεί, 35 πόντοι και 11 ριμπάουντ, αλλά να μην καταφέρνει να οδηγήσει την ομάδα του στην νίκη.

Με κορυφαίο ξανά τον Ντανίλο Γκαλινάρι, οι Ντένβερ Νάγκετς κέρδισαν τους Μιλγουόκι Μπακς με 91-86 με τον Κώστα Κουφό να αγωνίζεται για 19 λεπτά πετυχαίνοντας 8 πόντους και μαζεύοντας 6 ριμπάουντ. Ο Γκαλινάρι σημείωσε 21 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους Νάγκετς ενώ από τους Μπακς ξεχώρισε ο Τζάκσον με 17 πόντους.

Με βασικό όπλο την πολύ καλή άμυνα, οι Ντιτρόιτ Πίστονς κέρδισαν με 89-78 τους Ορλάντο Μάτζικ έχοντας για πρώτο σκόρερ τον Μπεν Γκόρντον με 26 πόντους ενώ από τους Μάτζικ πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντουάιτ Χάουαρντ με 19 πόντους.

Με ηγέτη τον Στιβ Νας, οι Φίνιξ Σανς κέρδισαν τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στην Αριζόνα με 102-91 με τον Καναδό πλέι μέικερ να σημειώνει 21 πόντους εκ των οποίων οι 13 στην τελευταία περίοδο ενώ είχε και 9 ασίστ. Από τους Ουόριορς ξεχώρισε ο Μόντο Έλις με 18 πόντους και 11 ασίστ με την πλάστιγγα να γέρνει υπέρ των Σανς στην τελευταία περίοδο όταν με σερί 9-0 προηγήθηκαν με 81-69 και κάπου εκεί κρίθηκε και το παιχνίδι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων που έγιναν τα ξημερώματα στο NBA
Φίνιξ Σανς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 102-91
Νας 21 (9 ασίστ), Μόρις 16 (9 ριμπ.), Ντάν

Keywords
Τυχαία Θέματα