Τι συμβαίνει με τις εκχωρήσεις

13:31 18/2/2012 - Πηγή: AEK365

Ντόμινο εξελίξεων δημιουργεί το οικονομικό πρόβλημα της ΑΕΚ, με τους μετόχους να έχουν παρατήσει την ομάδα στο έλεος του Θεού και την διοίκηση να προσπαθεί να βρει λύσεις από το... πουθενά. Χθες βράδυ και μετά την απόφαση της Πολιτείας να αναβάλει το παιχνίδι με τον ΟΦΗ (άσχετα αν σήμερα αποφασίστηκε να γίνει την Κυριακή), με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο πρόεδρος των «Κρητικών», Βασίλης Ξημέρης, άφησε αιχμές για χρήματα που έλαβε η Ένωση από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, από

τα οποία θα μπορούσε να πληρωθεί η εφορία και να τυπωθούν εισιτήρια. «Γνωρίζω ότι σήμερα το πρωί στον λογαριασμό της ΑΕΚ καταβλήθηκε από το συνδρομητικό κανάλι το ποσό των 457.150 ευρώ. Έχω μπροστά μου την σχετική κατάσταση με όλα τα ποσά από το ΔΣ της Superleague», είπε χαρακτηριστικά, για να απαντήσει ο Ανδρέας Δημητρέλος πως είχε πλήρη άγνοια για αυτή την εξέλιξη, λόγω κάποιων... κολλημάτων με την νομαρχία.
Ωστόσο, αυτή είναι η μία εκδοχή, καθώς υπάρχει και μία άλλη που είναι και η πιθανότερη, για αυτό και δεν βρέθηκαν χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ. Η Nova χρωστάει ακόμα στην ΑΕΚ ένα ποσό κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ, που πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος της σεζόν. Όμως, τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα έχουν εκχωρηθεί σε τρίτους (Χιμένεθ, Λεονάρντο και ταξιδιωτικό γραφείο), κάτι που σημαίνει πως τα ποσά που αναλογούν σε κάθε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις, δεν θα περάσουν ποτέ από τα χέρια της ΑΕΚ, αλλά θα πάνε κατευθείαν στους λογαριασμούς τους, χωρίς καν να ενημερωθεί η Ένωση. Αυτός άλλωστε ήταν ο μόνος τρόπος για να μπορέσει η ομάδα να... διατηρηθεί, ειδάλλως τα προβλήματα θα ήταν ακόμα μεγαλύτερα, με δεδομένο ότι οι μέτοχοι την έχουν αφήσει στη μοίρα της.

Εφόσον συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι δικαιολογημένη η άγνοια της ΑΕΚ για τα εν λόγω χρήματα, κάτι για το οποίο θα ενημερωθεί τις επόμενες μέρες. Από την πλευρά του ο ΟΦΗ μπορεί να έχει τις δικές του, βάσιμες, ενστάσεις, όμως επειδή δεν γνωρίζει πως ακριβώς έχει η κατάσταση στο εσωτερικό της ομάδας, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήνει αιχμές πως το παιχνίδι (αρχικά) αναβλήθηκε σκόπιμα. Άλλωστε, κάτι τέτοιο δεν βόλευε την ΑΕΚ, όπως τονίστηκε από τον πρόεδρό της, αλλά και από τον προπονητή της (σε όποιον επικοινωνούσε χθες βράδυ μαζί του), ενώ μην ξεχνάμε πως με το ποσό των 200.000 ευρώ, περίπου, η ΑΕΚ εξασφάλιζε εισιτήρια και για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, άρα το οικονομικό όφελός της θα ήταν μεγαλύτερο από μία τέτοια εξέλιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα