Της αφαίρεσαν το μετάλλιο επειδή είναι γυναίκα! (VIDEO)

15:28 8/7/2013 - Πηγή: AEK365

Η Ελχάμ Εσγκάρι από το Ιράν κολύμπησε στα παγωμένα νερά της Κασπίας καλύπτοντας απόσταση 20 χιλιομέτρων σε εννέα ώρες. Όταν όμως βγήκε από την θάλασσα περιχαρής που είχε κάνει ρεκόρ, οι κριτές αρνήθηκαν να της δώσουν το μετάλλιο επειδή είναι... γυναίκα!
Η 32χρονη κολυμβήτρια είχε φροντίσει να καλύψει το σώμα της από πάνω μέχρι κάτω με ένα μαγιό ισλαμικού τύπου προκειμένου να μην σκανδαλίσει τους συμπατριώτες της αλλά δεν ήταν αρκετό μιας και στο Ιράν δεν μπορούν να δεχτούν πως μια γυναίκα μπορεί να πάρει μετάλλιο.
Σε συνέντευξή της στον βρετανικό «Guardian», η Ελχάμ αποκαλύπτει πως

το παιδικό της όνειρο έγινε πραγματικότητα: να κολυμπήσει, δηλαδή, σε ανοιχτή θάλασσα και να ξεπεράσει τον εαυτό της. Όμως, οι αρχές της Τεχεράνης της κόβουν τα... φτερά.
Η 32χρονη Ιρανή κολυμβήτρια λατρεύει το νερό. Κολυμπάει από την ηλικία των πέντε ετών και όπως η ίδια υποστηρίζει, από τότε που μπήκε για πρώτη φορά στη θάλασσα, αισθάνθηκε σαν να ήταν αμφίβιο.
Όταν ένιωσε να την πνίγει η αδικία, με την βοήθεια της προπονήτριάς της, την Φραβατρίς Ρεζβανιέχ, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το πρόβλημά της μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Φορώντας ένα ισλαμικού τύπου μαγιό, η Ελχάμ ζητά από τις συμπατριώτισσές της υποστήριξη στο βίντεο που κάνει θραύση στο You Tube έχοντας ήδη 120 χιλιάδες followers.
Επιπλέον, η Ελχάμ υποστηρίζει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι να αναγνωριστεί η προσπάθειά της. Εξηγεί επίσης πως τα κολυμβητικά μαγιό ισλαμικού τύπου προκαλούν πόνο στο σώμα.
«Δεν υπάρχει κολυμβητής που θα δεχόταν να κολυμπήσει με αυτό το μαγιό. Όταν το φοράς και κολυμπάς, πονάει όλο το σώμα», τονίζει.
Η Ιρανή κολυμβήτρια αδυνατεί να πιστέψει πως οι αρχές δεν της αναγνωρίζουν το ρεκόρ της.
«Μου αναγνώρισαν 15 χλμ και μετά την ένσταση που υπέβαλα , μου αναγνώρισαν 18 χλμ. Είναι απίστευτο ότι αρνούνται να αναγνωρίσουν το ρεκόρ μου», δηλώνει η Ελχάμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα