Τιτανομαχία στο Κίεβο για το τρόπαιο!

21:02 30/6/2012 - Πηγή: AEK365

EURO 2012 - ΤΕΛΙΚΟΣ

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ (Κυριακή, 21:45 ΕΤ1, aek365)

ΓΗΠΕΔΟ: Ολυμπιακό Στάδιο Κιέβου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

Ισπανία

ή Ιταλία; «Άγιος Ίκερ» ή «Τζίτζι Μπουφόν»; Ινιέστα ή Μπαλοτέλι; Την Κυριακή θα έχουμε την απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα και μάθουμε την νέα βασίλισσα της Ευρώπης. Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου λοιπόν οι «Φούριας Ρόχας» θα αντιμετωπίζουν τους «Ατζούρι» και η κορυφή του Euro 2012 χωράει μόνο τον έναν. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, είναι ο πρώτος τελικός μεταξύ των δύο κορυφαίων ποδοσφαιρικών δυνάμεων της νότιας Ευρώπης! Σε οποιαδήποτε διοργάνωση...

ΙΣΠΑΝΙΑ

Η Ισπανία του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε θέλει φυσικά να υπερασπιστεί τον τίτλο της και να πετύχει ένα ιστορικό ποδοσφαιρικό επίτευγμα. Ποιο είναι αυτό; Να κατακτήσει το τρόπαιο σε τρίτη συνεχή κορυφαία διοργάνωση, μετά το Euro 2008 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία εθνική ομάδα. Οι Ισπανοί έφτασαν στον τελικό σχεδόν εύκολα (εάν εξαιρέσουμε το κακό ματς που έκαναν με την Πορτογαλία στους «4») και δικαιολογώντας τον τίτλο του φαβορί. Παρά το γεγονός πως έχουν μάθει πλέον να αγωνίζονται χωρίς καθαρό επιθετικό, ξέρουν να παίρνουν τα αποτελέσματα χάρη στην απίστευτη ποιότητα που υπάρχει στην μεσαία γραμμή με τους: Τσάβι, Ινιέστα, Σίλβα, Αλόνσο και Μπούσκετς. Το «τίκι τάκα» και οι αδιάκοπες εναλλαγές της μπάλας, μέχρι να βρεθεί κενός χώρος για την κάθετη ή την παράλληλη μπαλιά στην αντίπαλη περιοχή, συνεχίζει να φέρνει αποτελέσματα και ο Ντελ Μπόσκε δεν αλλάζει τον τρόπο παιχνιδιού. Έτσι η Ισπανία θα παραταχθεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου χωρίς κάποια έκπληξη στον μεγάλο τελικό, ενώ δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα.

ΙΤΑΛΙΑ

Από τη μεριά της η εθνική ομάδα της Ιταλίας θέλει να επιστρέψει στους τίτλους σε μεγάλες διοργανώσεις μετά το 2006, όταν και είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι «Ατζούρι» σε αυτή την διοργάνωση δείχνουν πραγματικά άλλη ομάδα και με τον Τσέζαρε Πραντέλι στον πάγκο τους έχουν καταφέρει να μεταμορφωθούν σε ένα σύνολο που όχι μόνο αμύνεται σωστά, αλλά παίζει και όμορφο ποδόσφαιρο. Στα ημιτελικά... πέταξαν έξω για πλάκα την Γερμανία και πλέον είναι έτοιμοι να κάνουν ακόμα ένα θαύμα απέναντι στους Ισπανούς. Ο Τσέζαρε Πραντέλι έχει χτίσει την Ιταλία πάνω σε παίκτες κυρίως της Γιουβέντους, που αποτελούν τον «κορμό», ενώ ο Αντρέα Πίρλο δεσπόζει στην μεσαία γραμμή και αποτελεί το μυαλό αυτής της ομάδας. Ο Μάριο Μπαλοτέλι στην επίθεση είναι μια μόνιμη πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα, ενώ ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, προσδίδει σταθερότητα και ασφάλεια στους συμπαίκτες του, παραμένοντας ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο. Οι Ιταλοί δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα αφού και ο Αντόνιο Κασάνο που αντιμετώπιζε ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει τον τελικό.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ:

Βιθέντε Ντελ Μπόσκε (Ισπανία): «Ποτέ δε θα μετανιώσω που δεν αγωνιστήκαμε με σκοπό να αποκλείσου

Keywords
Τυχαία Θέματα