«Τίτλο με την ομάδα που αγαπώ»

23:33 11/4/2012 - Πηγή: AEK365

Του Γιώργου Νικολάου

Aπό τους κορυφαίους Έλληνες προπονητές ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε σήμερα στην «ΩΡΑ των σπορ» και στον Κώστα Παρασκευόπουλο, με αφορμή την 12ετή επέτειο για την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα από την ΑΕΚ. Ο Κατσικάρης υπήρξε στον Τελικό με την Κίντερ στη Λοζάνη βασικός συνεργάτης του Ντούσαν Ίβκοβιτς, αλλά και μετέπειτα πρώτος προπονητής της.

Τι είπε ο τεχνικός της Μπιλμπάο:

«Ήταν ένας καταπληκτικός τελικός. Ένας αγώνας που θα μου μείνει για πάντα αξέχαστος. Δουλεύοντας μαζί με όλους στην ομάδα,

θυμάμαι ότι είχαμε πάρει και το Κύπελλο εκείνες τις μέρες. Συγκεκριμένα, πήραμε δύο τρόπαια μέσα σε μια εβδομάδα. Ειλικρινά θυμάμαι τα πάντα από εκείνες τις μέρες. Όλη την προετοιμασία που κάναμε και όλη τη διακύμανση του αγώνα. Αρκετός κόσμος της ΑΕΚ είχε ταξιδέψει στη Λοζάνη για τον τελικό. Θυμάμαι έντονα, την επιθυμία που είχα να κερδίσω τίτλο με μια ομάδα που αγαπώ. Περιμένεις ότι θα νιώσεις κάτι το απίστευτο, αλλά θυμάμαι ότι μόλις πήραμε το ευρωπαϊκό ένιωθα άδειος από συναισθήματα. Ήταν σπουδαία επιτυχία, αφού μιλάμε για έναν ευρωπαϊκό τίτλο, απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο»

Για τον χαμένο Τελικό του 1998 στην Ευρωλίγκα: «Σίγουρα αυτό ήταν έξτρα κίνητρο για εμάς. Αυτό που θυμάμαι πάντως μόλις τελείωσε το παιχνίδι, ήταν ότι πήγα στα αποδυτήρια του γηπέδου, το οποίο χρησιμοποιούταν και ως παγοδρόμιο. Καθόμουν για να ηρεμήσω, μαζί με έναν Ελβετό αστυνομικό και ακούγαμε όλα τα πανηγύρια από εκεί».

Για τη σημερινή κατάσταση στην ΑΕΚ: «Δυστυχώς, η σημερινή ΑΕΚ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Το Σαπόρτα που είχαμε πάρει, ήταν το 2000, δηλαδή όχι πολύ μακριά. Κι όμως, πολύ γρήγορα εξελίχθηκαν άσχημα τα πράγματα. Ελπίζω να μπορέσει να βρει τον δρόμο της, γιατί είναι μια ομάδα που έχει μεγάλη ιστορία και πολλούς φιλάθλους. Μακάρι η ΑΕΚ να επανέλθει υγιής και ανταγωνιστική».

Για την Μπιλμπάο: Στην Ισπανία πηγαίνουμε πολύ καλά. Είμαστε ανταγωνιστικοί. Είναι μια πρόκληση, γιατί έχουμε μια νέα ομάδα, που δεν έχει μεγάλη ιστορία στο μπάσκετ. Κάναμε μια πολύ καλή χρονιά στην Ευρωλίγκα και στόχος πλέον είναι τα πλέι οφ και να παίξουμε ξανά στην Ευρώπη του χρόνου».

Keywords
Τυχαία Θέματα