Το 7/7 και η τούμπα του Ρε (VIDEO)

09:47 18/4/2015 - Πηγή: AEK365

Το 2-0 επί του ΠΑΟΚ σαν σήμερα πριν από 16 χρόνια ήταν μια από τις νίκες που έβγαλαν την ΑΕΚ δεύτερη στο πρωτάθλημα 1998-99 και την έστειλαν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ 1999-2000, όπου εκεί όμως ατύχησε να αποκλειστεί από την ΑΙΚ Στοκχόλμης. Δεν ήταν από τις πιο μεγάλες νίκες της ιστορίας της ΑΕΚ, αλλά ήταν η έβδομη νίκη της στη σειρά -σε μια εποχή που η ομάδα είχε αρχίσει να χάνει την ποιότητά της και που τέτοια

σερί ήταν σπάνια- ενώ ήταν μία από τις λίγες καλές στιγμές του Κρίστοφερ Ρε.

Ο Λιβεριανός επιθετικός είχε έρθει από την Αρσεναλ με το πρώτο... κύμα δανεικών επί διοίκησης ENIC (μαζί με Ισπανογερμανό, επίσης παίκτη της Αρσεναλ, Αλμπέρτο Μέντεζ, τον νυν τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς και τον Ιταλοαυστραλό αμυντικό Αλβιν Τσέκολι). Ο προπονητής που τους «υποδέχθηκε» και που έπρεπε να τους αξιοποιήσει, ήταν ο Ολεγκ Μπλαχίν.

Ο Ρε ήταν μεγάλο όνομα για τα δεδομένα της εποχής. Είχε σκοράρει στο 3-0 της νταμπλούχου Αγγλίας 1998 Αρσεναλ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Τσάριτι Σιλντ (το αγγλικό «σούπερ καπ») λίγους μήνες νωρίτερα στο Γουέμπλεϊ, αλλά δεν είχε βρει χώρο στη συνέχεια στην ενδεκάδα της Αρσεναλ. Βρέθηκε στην Ελλάδα, όπου αντάμωσε με τον παιδικό του φίλο και συμπαίκτη στην Εθνική Λιβερίας Κέλβιν Σέμπουε, έκανε κάποια πολύ καλά ματς στην αρχή, αλλά στη συνέχεια η απόδοσή του έπεσε και το άδοξο τέλος της παρουσίας του στην ΑΕΚ ήρθε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στις 12 Μαϊου 1999 στο ΟΑΚΑ, όταν αποβλήθηκε για συμπλοκή με τον Κώστα Κωνσταντινίδη και ο Ηλίας Ατματσίδης πήγε να τον δείρει!

Σε εκείνο τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή του Θωμά 18 Απριλίου 1999, ο Ντέμης Νικολαϊδης είχε ανοίξει το σκορ στο 45' με πέναλτι που είχε κερδίσει ο Χάρης Κοπιτσής από τον Κώστα Φραντζέσκο, ενώ ο Ρε είχε σφραγίσει τη νίκη της ΑΕΚ με ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή στο 78'. Ηταν το τρίτο από τα συνολικά τέσσερα γκολ του με την ΑΕΚ.

Περίπου είκοσι χιλιάδες φίλοι της ΑΕΚ (14.139 εισιτήρια) παραληρούσαν, ειδικά όταν ο Ρε πανηγύρισε το γκολ του με τη χαρακτηριστική του ακροβατική τούμπα. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, μπορείτε να τον δείτε να σκοράρει, να κάνει την εν λόγω τούμπα και να πανηγυρίζει μαζί με τον Μιλοβάνοβιτς.
Σημειωτέον ότι μετά από αυτό το 7/7 ακολούθησε διακοπή του πρωταθλήματος και η ΑΕΚ επέστρεψε με ήττες στις έδρες του Αρη και του Ιωνικού...

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Καλιτζάκης, Καψής, Λάκης (75' Μάρκος) Σαβέβσκι, Κοπιτσής, Ζήκος, Κασάπης, Μέντες (65' Μιλοβάνοβιτς) Ρε, Νικολαϊδης (67' Μπατίστα)

Στις 18 Απριλίου
18/4/65 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 4-0 (Κύπελλο Ελλάδας)
18/4/76 Άρης-ΑΕΚ 1-0 (Α' Εθνική -πολύ κακή η ΑΕΚ, απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από την κορυφή)
18/4/79 ΑΕΚ-Επανωμή 2-0 (Κύπελλο Ελλάδας)
18/4/10 ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0 (Α' Εθνική)
18/4/12 ΑΕΚ-Ατρόμητος 0-0 (Α' Εθνική)

Keywords
Τυχαία Θέματα