Το «Ctrl+Alt+Delete» εκνευρίζει τον Μπίλι Γκέιτς! (VIDEO)

13:28 27/9/2013 - Πηγή: AEK365

Σας εκνευρίζει το γεγονός ότι θα πρέπει να πατήσετε τα τρία κουμπιά - Control, Alt και Delete - για να συνδεθείτε στα Windows; Ε, λοιπόν, δεν είστε οι μόνοι, καθώς ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς παραδέχτηκε ότι ήταν ένα λάθος και μάλιστα, ζήτησε συγγνώμη από τους χρήστες των υπολογιστών, για την επιλογή αυτού συνδυασμού!
Τα σχόλια αυτά ο Γκέιτς τα έκανε το Σαββατοκύριακο σε μια συνέντευξή του στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, η οποία δημοσιεύτηκε στο YouTube τη Δευτέρα και σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας έχει κάνει θραύση.
Σε αυτή του την συνέντευξη ο Γκέιτς απέδωσε στην ΙΒΜ την ευθύνη για το συγκεκριμένο shortcut, λέγοντας ότι ο ίδιος θα προτιμούσε την ύπαρξη ενός και μόνο κουμπιού.
«Θα μπορούσε να ήταν ένα και μόνο κουμπί. Αλλά ο τύπος που έκανε τον σχεδιασμό πληκτρολογίου από την ΙΒΜ δεν ήθελε να μας δώσει το ένα μας κουμπί», αποκάλυψε.
Ωστόσο, προηγουμένως, προσπάθησε να «υπερασπιστεί» την επιλογή, υποστηρίζοντας ότι ήταν χαρακτηριστικό ασφαλείας.... Βέβαια στο τέλος, σήκωσε... τα χέρια ψηλά, παραδεχόμενος ότι «ήταν λάθος», με αποτέλεσμα να ακουστούν γέλια, αλλά και χειροκροτήματα από το κοινό.
Ποιος, όμως κρύβεται πίσω από αυτό το shortcut; Ο Ντέιβιντ Μπράντλεϊ, μηχανικός της ΙΒΜ, αρχικά είχε προτιμήσει το Ctrl+Alt+Esc, αλλά μετέπειτα είδε ότι ο εν λόγω συνδυασμός μπορούσε να οδηγήσει σχετικά εύκολα σε ακούσιες επανεκκινήσεις, λόγω απροσεξίας, οπότε και επέλεξε το Ctrl+Alt+Del επειδή ήταν αδύνατον πατηθεί μόνο με το ένα χέρι.
Όπως είχε επισημάνει παλαιότερα, αρχικά ο συνδυασμός είχε δημιουργηθεί για χρήση από τους developers και όχι για να «βγει παραέξω», αλλά στη συνέχεια έγινε γνωστό, καθώς πολλοί δημιουργοί λογισμικού το έλεγαν σε χρήστες για να τους βοηθήσουν.
Το shortcut έγινε ιδιαίτερα γνωστό κατά την δεκαετία του '90, ως «απάντηση» στην επίσης πολύ γνωστή «μπλε οθόνη» («blue screen of death») που εμφανιζόταν σε περίπτωση «κρασαρίσματος» στα PC.
Πλέον, αυτός ο συνδυασμός είναι αναπόσπαστος με τους υπολογιστές σε τέυοιο σημείο που κάποιοι τον χαρακτηρίζουν και ως τον «χαιρετισμό των τριών δακτύλων».

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα