Το αφιέρωμα της FIFA στον Κονέ

10:42 19/3/2013 - Πηγή: AEK365

Οι εφετινές εμφανίσεις του Παναγιώτη Κονέ με την φανέλα της Μπολόνια και τα εντυπωσιακά γκολ που έχει πετύχει προκάλεσαν το ενδιαφέρον της FIFA η οποία, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, έκανε αφιέρωμα στον νεαρό μεσοεπιθετικό.
Ο Έλληνας μέσος, ο οποίος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έκανε τους οπαδούς να πεταχτούν από τις θέσεις του τον περασμένο Δεκέμβρη με ένα απίστευτο γκολ κόντρα

στην Νάπολι, αποτελεί ένα από τα... όπλα της Μπολόνια.
Μάλιστα με αφορμή την απόκτηση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, ο πρόεδρος της ομάδας, Αλμπάνο Γκουαράλντι είχε δηλώσει το εξής: "Τουλάχιστον δεν κάναμε λάθος με τους Έλληνες".
Η επίσημη ιστοσελίδα της FIFA κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην καταγωγή του Κονέ, λέγοντας πως έχοντας γεννηθεί στα Τίρανα θα μπορούσε να παίξει για την εθνική Αλβανίας, αλλά ο ίδιος επέλεξε την Ελλάδα, όπου μετακόμισαν οι γονείς του όταν εκείνος ήταν μόλις δύο ετών.
Το 2010 ήρθε η πρώτη κλήση στην εθνική με τον Παναγιώτη Κονέ να λέει: "Η Ελλάδα μού έδωσε τα πάντα και ως παίκτης και ως άνθρωπος. Χρωστάω πολλά σε αυτή τη χώρα που πρόσφερε φιλοξενία στον πατέρα μου, έναν βιολόγο, όταν αποφάσισε να έρθει και να μείνει εδώ".
Ο Κονέ, που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, είχε φύγει στα 17 του για τη γαλλική Λανς, αλλά δεν άντεξε, δεν προσαρμόστηκε και έναν χρόνο αργότερα υπέγραφε επαγγελματικό συμβόλαιο στην ΑΕΚ.
Με την άφιξη του Ριβάλντο, ο Κονέ έφυγε για τον Ηρακλή, όπου πέρασε δύο χρόνια ανωνυμίας, αλλά με πολλή δουλειά και βελτίωση. Έτσι πήρε το κουράγιο να φύγει ξανά για το εξωτερικό.
Η Ιταλία και η νεοφώτιστη Μπρέσια ήταν ο σταθμός του και το ντεμπούτο του στην εθνική ανδρών δεν άργησε (17 Νοεμβρίου 2010 στο 2-1 επί της Αυστρίας).
Η Μπρέσια υποβιβάστηκε και ο Κονέ έφυγε για την Μπολόνια, μετά από πρόταση του Αλεσάντρο Ντιαμάντι. Για τον τεχνικό της νέας του ομάδας, Στέφανο Πιόλι, ήταν πλέον ξεκάθαρο πως ο Έλληνας θα έπαιζε βασικό ρόλο.
Για την θέση στην οποία προτιμά να αγωνίζεται ο Κονέ δηλώνει: "Νιώθω πως μπορώ να εκφραστώ καλύτερα όταν παίζω σαν μεσοεπιθετικός, αλλά δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση. Δεν είναι πρόβλημα για μένα είτε παίζω στον άξονα είτε στα άκρα. Θα αγωνιστώ όπου με χρειαστεί ο προπονητής μου".
Αυτή η ευκολία του να αλλάζει θέσεις, αλλά και ο ενθουσιασμός του τον κάνουν υπερήφανο που έχει θέση βασικού σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου. "Είναι δύσκολο να κάνεις αισθητή την παρουσία σου στην Ιταλία.
Το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο, έχει πολλή τακτική και πολύ μεγαλύτερη ένταση από το ελληνικό. Για έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή είναι αναγκαίο να αλλάξει τελείως τη νοοτροπία του" υπογραμμίζει ο Κονέ.
Ο Κονέ αναφέρθηκε και στα δύο εκπληκτικά γκολ που πέτυχε πρόσφατα, εξηγώντας: "Το δεύτερο γκολ απέδειξε σε όσους με αμφισβητούσαν πως το πρώτο δεν ήταν θέμα τύχης". Αυτή ήταν η απάντησή του σε όσους τον θεωρούν αλλοπρόσαλλο παίκτη!
Στο μυαλό του παραμένει φυσικά η εθνική ομάδα και ο στόχος της Βραζιλίας. "Έχουμε πολλές ελπίδες να τα καταφέρουμε. Στην άμυνα είμαστε αυτοί που πρέπει, αλλά έχουμε πολλά να κάνουμε στην επίθεση".

Keywords
Τυχαία Θέματα