Το «αντίο» του αθλητικού κόσμου στον Μαντέλα

13:33 6/12/2013 - Πηγή: AEK365

Σε ηλικία 95 ετών ο Νέλσον Μαντέλα έφυγε από την ζωή και ο αθλητικός κόσμος έσπευσε να αποχαιρετήσει τον μεγάλο ηγέτη της Νοτίου Αφρικής.
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, είπε: «Ηταν ένας αληθινός πολιτικός. Ενας αξιόλογος άνθρωπος που κατάλαβε ότι ο αθλητισμός θα μπορούσε να οικοδομήσει γέφυρες, να γκρεμίσει τείχη και να αποκαλύψει την ανθρωπιά μας».
Από την πλευρά του ο Σεπ Μπλάτερ

στο μήνυμά του αναφέρει: «Μέσα σε βαρύ πένθος υποβάλω τα σέβη μου σε έναν εξαιρετικό άνθρωπο, στον μεγαλύτερο ουμανιστή όλων της εποχής μας κι έναν πολύ καλό μου φίλο. Τον Νέλσον Μαντέλα. Αποθεώθηκε και τιμήθηκε στο «Γιοχάνεσμπουργκ Σόκερ Σιτι στάντιουμ» στις 11 Ιουλίου του 2010, ήταν ένας άνθρωπος του λαού, ένας άνθρωπος της καρδιάς τους. Ηταν μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές που έχω βιώσει».
«Ενας από τους μεγαλύτερους ανθρώπους στην ιστορία... Είθε η ψυχή σου να αναπαυτεί εν ειρήνη . Ο μεγαλύτερος μαχητής του πλανήτη» έγραψε ο Ουσέιν Μπολτ.
Ο θρύλος της πυγμαχίας, Μοχάμεντ Αλι αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μας έκανε να αντιληφθούμε ότι είμαστε όλοι αδέρφια, ανεξαρτήτου χρώματος. Μας δίδαξε πως μπορεί ο άνθρωπος να συγχωρεί. Ηταν ένα πνεύμα που γεννήθηκε ελεύθερο που προοριζόταν να πετάξει πάνω από το ουράνιο τόξο. Σήμερα το πνεύμα του ταξιδεύει στον παράδεισο. Τώρα είναι ελεύθερος για πάντα».
«Ας συνεχίσουμε όλοι την κληρονομιά του, με πάθος και σκοπό» είπε ο Πελέ.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγραψε: «Είμαστε ευγνώμωνες Μαντίμπα για την κληρονομιά που άφησες και για τα παραδείγματά σου. Θα είσαι πάντα μαζί μας».
Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ αναφέρει πως: «Χάσαμε έναν ευγενή άνθρωπο, ένα από τα πιο θαρραλέα ανθρώπινα όντα».
Ο Γκάρι Λίνεκερ έγραψε: Ο σπουδαιότερος άνθρωπος στον πλανήτη πέθανε. Αναπαύσου εν ειρήνη Νέλσον Μαντέλα».
Ο Τάιγκερ Γουντς είπε: «Ανυψώθηκα κι ένιωσα την αύρα σου όταν σε γνώρισα. Την ένιωσα σήμερα και θα την νιώθω για πάντα. Εκανες τόσα πολλά για την ανθρωπότητα».
Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Νοτίου Αφρικής, Ιτουμέλενγκ Κούνε είπε: «Ποτέ δεν ενέδωσε το πνεύμα του στην ήττα. Πίστευε και έκανε κι εμάς να το πιστέψουμε ότι μπορούμε να ζήσουμε μια ζωή ελεύθερη πέρα από τα όρια».

Keywords
Τυχαία Θέματα