Το απρόσμενο «ναυάγιο» με τον Κούτσιακ και το «κρέμασμα» του Σκόκο

18:59 1/5/2015 - Πηγή: AEK365

Μόνο άγνωστο δεν είναι το όνομα του διεθνούς Σλοβάκου τερματοφύλακα, Ντούσαν Κούτσιακ, για την ΑΕΚ, που βρίσκεται ξανά στο μεταγραφικό προσκήνιο, αποτελώντας μία από τις εναλλακτικές λύσεις για την υπεράσπιση της εστίας.

Ο Κούτσιακ είχε έρθει για λογαριασμό της Ένωσης στην Αθήνα, την Κυριακή 27 Αυγούστου 2007, παραμονές της ρεβάνς των προκριματικών του Champions League

με τη Σεβίλλη. Λίγα 24ωρα πριν τον θάνατο του Αντόνιο Πουέρτα και το ξέσπασμα με λυγμούς του «Λύμπε» για τις φονικές πυρκαγιές, που έπλητταν την χώρα.

Η συμφωνία, τότε, ήταν δεδομένη, αλλά η μεταγραφή του χάλασε, λόγω της επιθυμίας του να έχει εξασφαλισμένη τη θέση του βασικού. Τελικώς, έφυγε για την πατρίδα του χωρίς να υπογράψει, καθώς ζήτησε χρόνο να σκεφτεί και η ΑΕΚ δεν του τον έδωσε. Τελικά, η ομάδα πορεύτηκε με τον Μαρσέλο Μορέτο και απέκτησε, εν συνεχεία, τον Γιούργκεν Μάχο.

Μιλώντας στον Τύπο της χώρας του, τότε, τόνιζε: «Συμφωνήσαμε με την ΑΕΚ να με παρακολουθούν κι αν παραμείνω σε καλό επίπεδο θα με ξαναδούν τον χειμώνα. Μέχρι τότε, θέλω να μείνω στην Ζίλινα. Οι δύο ομάδες είχαν συμφωνήσει στις 800.000 ευρώ και μετά το ματς με τη Γαλλία με κάλεσαν στην Αθήνα για να δω την ομάδα και να αποφασίσω αν θα δεχθώ την πρόταση.

Δεν μου φάνηκε όμως ελκυστική η ιδέα να πάω σε ένα πρωτάθλημα που μόλις αρχίζει. Δεν θα μπορούσα να λειτουργήσω σωστά και ίσως να μην έβγαινε σε καλό μια βιαστική απόφαση. Αν δουλέψω σκληρά, τα χρήματα από το εξωτερικό θα έρθουν σίγουρα. Το γεγονός ότι δεν πήγα τώρα στην ΑΕΚ δεν σημαίνει ότι δεν θα πάω κάποια στιγμή».

Η τύχη τα έφερε έτσι, πάντως, και επισκεύτηκε το ΟΑΚΑ μετά από δύο χρόνια, στις 27 Αυγούστου του 2009. Η ΑΕΚ αντιμετώπιζε τη ρουμανική Βασλούι και με το εμφατικό 3-0 προκρινόταν στους ομίλους του Europa League. Το πρώτο γκολ ήταν του Μαντούκα και τα άλλα δύο του Νάτσο Σκόκο, ο οποίος στο 2-0 «κρέμασε» τον Κούτσιακ, σηκώνοντας το ΟΑΚΑ στο πόδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα