Το άρθρο που «έκαψε» την Μπαρτσελόνα

16:34 2/4/2014 - Πηγή: AEK365

Η FIFA τιμώρησε την Μπαρτσελόνα με απαγόρευση μεταγραφών μέχρι το καλοκαίρι του 2015 για παράβαση του άρθρου 19 που αφορά στην απόκτηση παικτών κάτω των 18 ετών.
Η παγκόσμια Ομοσπονδία ναι μεν απαγορεύει τις μεταγραφές ανήλικων ποδοσφαιριστών αλλά αφήνει "παραθυράκια" τα οποία δεν τήρησε η πρωταθλήτρια Ισπανίας σε δέκα περιπτώσεις.
Διαβάστε απόσπασμα από το άρθρο 19 που "έκαψε" την Μπαρτσελόνα:
Άρθρο 19: Προστασία

των ανηλίκων
1. Οι διεθνείς μεταγραφές παικτών επιτρέπονται μόνο αν ο παίκτης είναι άνω των 18 ετών.
2. Οι ακόλουθες τρεις εξαιρέσεις σε αυτό τον κανόνα ισχύουν αν:
α)Οι γονείς του παίκτη μετακομίσουν στην χώρα που είναι ο νέος σύλλογος για λόγους που δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο.
β) Η μεταγραφή πραγματοποιηθεί εντός της επικράτειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού χώρου και ο παίκτης είναι από 16 μέχρι 18. Σε αυτή την περίπτωση ο σύλλογος πρέπει να πληρεί τις ελάχιστες υποχρεώσεις:
- Θα πρέπει να εξασφαλίζει στον ποδοσφαιριστή επαρκή ποδοσφαιρική εκπαίδευση και/ ή κατάρτιση, σύμφωνα με τα ανώτατα εθνικά πρότυπα.
- Θα πρέπει να εξασφαλίσει στον παίκτη μια ακαδημία και/ ή ένα σχολείο και/ ή μια επαγγελματική εκπαίδευση και / ή κατάρτιση, πέραν της ποδοσφαιρικής του εκπαίδευσης ή / και κατάρτισης, η οποία θα επιτρέπει σε έναν παίκτη να συνεχίσει μια καριέρα διαφορετική από το ποδόσφαιρο όταν θα σταματήσει να παίζει επαγγελματικά ποδόσφαιρο.
- πρέπει να πάρει τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσει ότι ο παίκτης θα προσεχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ( βέλτιστο βιοτικό επίπεδο με μια φιλόξενη οικογένεια, σε εγκαταστάσεις διαμονής του συλλόγου, με διορισμό ενός μέντορα από τον σύλλογο)
- πρέπει σε σχέση με την εγγραφή κάποιου τέτοιου παίκτη, να παρέχει στην οικεία ομοσπονδία αποδείξεις ότι εκπληρώνει τις ανώτερες υποχρεώσεις.
c) Ο παίκτης δεν ζει πέρα από 50 km από το εθνικό σύνορο και ο σύλλογος στον οποίο ο παίκτης θέλει να εγγραφεί σε γειτονική ένωση είναι μέσα σε 50 km από αυτό το σύνορο. Η μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ της κατοικίας του παίκτη και της έδρας του συλλόγου θα πρέπει να είναι 100 km. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο παίκτης μπορεί να συνεχίζει να ζει στο σπίτι και οι δυο ομοσπονδίες πρέπει να δώσουν την συγκατάθεση τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα