Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Έντουαρντ Σνόουντεν (VIDEO)

11:46 26/12/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο άνθρωπος που απασχόλησε όσο λίγοι μέσα στο 2013 όταν αποκάλυψε τις μαζικές παρακολουθήσεις της NSA, ανήμερα των Χρισουγέννων απηύθυνε το δικό του χριστουγεννιάτικο μήνυμα.

Το μήνυμα είχε ηχογραφηθεί στη Ρωσία, όπου έχει βρει άσυλο ο αμερικανός πρώην εργαζόμενος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, ωστόσο μεταδόθηκε από το Channel 4 της Βρετανίας.

Ο Σνόουντεν ξεκίνησε μιλώντας για τον

Όργουελ.

«Το όραμα και όσα περιέγραφε ο Τζορτζ Όργουελ στο 1984 δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που συμβαίνουν σήμερα» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ένα παιδί που έρχεται στον κόσμο σήμερα δεν θα μάθει ποτέ τι σημαίνει να έχεις μια ιδιωτική στιγμή. Δεν θα μάθει ποτέ τι θα πει να μην αναλύεται η σκέψη σου, να μην καταγράφεται. Και αυτό είναι πρόβλημα, γιατί το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή είναι αυτό που καθορίζει ποιοι είμαστε και τι θα γίνουμε.

» Η συζήτηση που γίνεται σήμερα θα καθορίσει το επίπεδο εμπιστοσύνης που μπορούμε να έχουμε, τόσο στην τεχνολογία που είναι γύρω μας όσο και στην κυβέρνηση που την ρυθμίζει.

» Μαζί μπορούμε να βρούμε μια καλύτερη ισορροπία. Να σταματήσουμε το πρόγραμμα μαζικών παρακολουθήσεων και να θυμίσουμε στην κυβέρνηση ότι αν πραγματικά θέλει να μάθει πώς νιώθουμε, το να μας ρωτήσει είναι καλύτερο από το να μας κατασκοπεύει».

Το Channel 4 δεν είναι η πρώτη φορά που φιλοξενεί «εναλλακτικά» χριστουγεννιάτικα μηνύματα, αφού οι τηλεθεατές είχαν παλαιότερα ακούσει τον πρώην πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα