Το χρονικό της κλήσης από την Πειθαρχική

11:27 12/2/2012 - Πηγή: AEK365

Από τις 8 Φεβρουαρίου, το aek365 σας είχε αποκαλύψει τα κυριότερα σημεία του εγγράφου, με το οποίο η ΑΕΚ κλήθηκε σε απολογία από την ΟΥΕΦΑ. Εκεί, σας παραθέταμε το... κατηγορητήριο της Ένωσης και τους κανόνες που συστηματικά παραβίαζε η διοίκηση του Σταύρου Αδαμίδη. Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Goal», καταγράφει όλο το ιστορικό των ειδοποιήσεων της ΟΥΕΦΑ

στην Ένωση, που άλλες έγιναν απευθείας στην ΠΑΕ και άλλες μέσω της ΕΠΟ, καθώς η επικοινωνία με την ΑΕΚ και τον πρόεδρό της, δεν ήταν εφικτή.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας

Μάιος 2011: Η ΑΕΚ παίρνει αδειοδότηση από την ΕΠΟ για να συμμετάσχει την επόμενη χρονιά στα κύπελλα Ευρώπης. Στις 31 Μαΐου του 2011 η ΕΠΟ υποβάλει στην UEFA τη λίστα με τις ελληνικές ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά (την τρέχουσα δηλαδή σεζόν). Η λίστα περιλαμβάνει και την ΑΕΚ με τη λογική ότι πληροί τις προϋποθέσεις της αδειοδότησης.

15 Ιουλίου του 2011: Η ΕΠΟ με βάση τη διαδικασία του monitoring από το financial fair play υποβάλει στην ΕΠΟ τα οικονομικά στοιχεία της ΑΕΚ. Αυτά τα στοιχεία βάσει των όσων η ίδια η ΑΕΚ έχει δηλώσει είναι ληξιπροθεσμες υποχρεώσεις 102.000 ευρώ σε και 2.109.000 ευρώ σε υπαλλήλους, ΙΚΑ και Εφορία.

2 Σεπτεμβρίου του 2011: To panel του financial fair play αποφασίζει ότι η ΑΕΚ πρέπει να μπει σε καθεστώς παρακολούθησης με βάση το άρθρο 62 του κανονισμού εξαιτίας των παραπάνω υποχρεώσεων.

23 Σεπτεμβρίου του 2011: Η επιτροπή του financial fair play ζητάει από την ΑΕΚ επιπρόσθετα οικονομικά στοιχεία προκειμένου να φανεί ότι έχει τακτοποιήσει τις παραπάνω οφειλές. Στοιχεία που η ΑΕΚ έπρεπε από μόνη της βάσει κανονισμού να είχε προσκομίσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

17 Οκτωβρίου του 2011: Η ΑΕΚ προφανώς παραβιάζοντας την ημερομηνία αξιώνεται να παραδώσει τα νέα στοιχεία στην UEFA, τα οποία τα καταθέτει η ελληνική ομοσπονδία στις 17 Οκτωβρίου. Πρόκειται για ληξιπρόθεσμες οφειλές σε άλλες ποδοσφαιρικές ομάδες ύψους 368.000 ευρώ και οφειλές ύψους 7.712.000 ευρώ σε υπαλλήλους, Εφορία και ΙΚΑ. Επιπρόσθετα προκύπτουν 13.171.000 ευρώ παλιά χρέη και 218.000 ευρώ επίδικα χρέη.

6 Δεκεμβρίου 2011: Ο πρόεδρος της επιτροπής του financial fair play Jean Luc Dehaene ενημερώνει την ΕΠΟ ότι η ΑΕΚ έχει παραβιάσει τις διατάξεις του financial fair play και ότι από τις 25 Νοεμβρίου την έχει παραπέμψει η επιτροπή στην Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA. Κάτι που προφανώς σημαίνει πως από τότε είναι ενήμερη η ΑΕΚ για τη σοβαρότητα της κατάστασης...

6 Φεβρουαρίου του 2012: Η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA ενημερώνει την ΑΕΚ στα πλαίσια της παραπομπής της ότι τα στοιχεία θα πρέπει να τα καταθέσει το αργότερο μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου και ότι στις 23 Φεβρουαρίου είναι η εκδίκαση της υπόθεσης. Ταυτόχρονα της γνωστοποιεί την έκθεση του πειθαρχικού επιθεωρητή Ζαν Λεμπά, η οποία είχε συνταχθεί στις 31 Ιανουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα