Το εκρηκτικό Opel Astra OPC (ΦΩΤΟ)

17:25 4/11/2011 - Πηγή: AEK365

Μετά την παρουσίαση της πρωτότυπης έκδοσης, η Opel προχώρησε στην "αποκάλυψη" του μοντέλου παραγωγής, με το οποίο φιλοδοξεί να κατακτήσει την κορυφή στην κατηγορία των GTI. Πέρα από το εξαιρετικό σχεδιαστικό αποτέλεσμα, το νέο OPC διακρίνεται και για την αναβάθμιση της τεχνολογίας του. Όπως η εμπρός ανάρτηση (High Performance Strut) η οποία σχεδιάστηκε αποκλειστικά για την

έκδοση OPC, αλλά και στο ηλεκτρικό ελεγχόμενο σασί τεχνολογίας FlexRide. Aυτό επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει, με το πάτημα ενός κουμπιού, ρυθμίσεις Sport και OPC ανάλογα με τους ρυθμούς που θέλει να κινηθεί. Το μπλοκέ διαφορικό στον εμπρόσθιο άξονα, εγγυάται για την καλύτερη δυνατή πρόσφυση, ενώ η φροντίδα του συστήματος πέδησης, με τα δισκόφρενα της Brembo, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.

Η κορυφαία έκδοση του Astra, εφοδιάζεται με 2λιτρο turbo κινητήρα, άμεσου ψεκασμού, με ισχύ 280 ίππων και ροπή που αγγίζει τα 400 Nm. Με αυτό το δεδομένο, η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα, ενώ το προσεχές διάστημα, θ' ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τις επιδόσεις του αυτοκινήτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα