Το Ελληνικό Δημόσιο δέχεται την εκχώρηση του χρέους Ψωμιάδη με νομοθετική ρύθμιση!

08:35 20/12/2013 - Πηγή: AEK365

Μετά από αρκετούς μήνες προετοιμασίας κατατίθεται σήμερα στην Βουλή και θα ψηφιστεί με άλλες διατάξεις που καταθέτει το υπουργείο Οικονομικών άρθρο που φωτογραφίζει την περίπτωση της ΑΕΚ και μέσω αυτού τα χρήματα που έχουν επιδικαστεί τελεσίδικα να επιστρέψει η οικογένεια Ψωμιάδη στην ΑΕΚ, 44.000.000 ευρώ συν τόκους,

θα εκχωρηθούν στο Ελληνικό δημόσιο! Με την διάταξη αυτή η ΑΕΚ "φεύγει" με ψηλά το κεφάλι αφού το ποσόν που θα εκχωρηθεί στο Ελληνικό δημόσιο είναι πολύ μεγαλύτερο από το συνολικό χρές που είχε η ΑΕΚ όταν μπήκε σε καθεστώς εκκαθάρισης και δεν ξεπέρναγε τα 40.000.000 ευρώ. Αν βρεθεί λύση και με το υπόλοιπο για το αρθρο 44, που σύμφωνα με κύκλους της ΑΕΚ έχει ήδη βρεθεί, τότε πλέον θα είναι στο χέρι του Ελληνικού κράτους μετά από τόσα χρόνια αδιαφορίας για την υπόθεση Ψωμιάδη να μην χάσει ούτε ευρώ από την "πτώχευση" της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Το μαντάτο πάντως είναι ούτως ή άλλως κακό για τον Μάκη Ψωμιάδη που τώρα δεν θα έχει απέναντι του τον Χάρη Οικονομόπουλο και τον Ντέμη ή τον εκάστοτε πρόεδρο της ΠΑΕ αλλά το Ελληνικό κράτος που αν θέλει είναι δεδομένο πως μπορεί. Μιλάμε για χρήματα που θα πάρει το ίδιο το δημόσιο, για πολλά εκατομμύρια ευρώ και είναι δεδομένο πως η έρευνα για τον δρόμο του χρήματος θα γίνει πλέον με άλλα μέσα και όχι με τα πενιχρά που είχε στα χέρια του ο δικηγόρος της ΠΑΕ ΑΕΚ που μετά από 5 χρόνια τελεσίδικης απόφασης δεν κατάφερε να πάρει ούτε ευρώ. Πάντως κι ο Οικονομόπουλος ευνοημένος θα είναι αφού αν βρεθούν χρήματα θα πάρει κι αυτός το ποσοστό του.

Τέλος όπως θα διαβάσετε αμέσως παρακάτω στο απόσπασμα του άρθρου που θα ψηφιστεί σήμερα από την Βουλή τα φυσικά πρόσωπα (Δημητρέλος, Αδαμίδης, Ντέμης κτλ) δεν απαλλάσονται, το δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα παρά την εκχώρηση να πάρει όλα τα μέτρα εναντίον τους όμως σίγουρα η κατάσταση είναι πιο ευνοϊκή για αυτούς αφού υπάρχει προοπτική πλέον τα χρήματα με τα οποία "έκλεισε" η ΠΑΕ ΑΕΚ να βρεθούν από αλλού.

Διαβάστε το άρθρο όπως θα κατατεθεί σήμερα για ψήφιση στη Βουλή:

"Με το προτεινόμενο άρθρο παρέχεται η δυνατότητα στο Δημόσιο για την είσπραξη τελεσίδικα επιδικασθεισών απαιτήσεων Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών που δεν διαθέτουν κινητή ή ακίνητη περιουσία κατά τρίτων, ως πρόσθετη εξασφάλιση για την εξόφληση ισόποσων υποχρεώσεων τους προς το Δημόσιο, καθ' όσον αυτές, λόγω της ειδικής και ταχείας εκκαθάρισης, δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο χρόνο, που διαρκούν οι ανοιγείσες ποινικές και λοιπές νομικές διαδικασίες, για να ικανοποιηθούν, ήτοι να εισπράξουν τα οφειλόμενα σε αυτές αλλά και να επιτύχουν την ποινική τιμωρία των υπαιτίων οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος τους. Η εκχώρηση, σύμφωνα με τις διατάξεις της προτεινόμενης τροπολογίας, δεν επηρεάζει την προβλεπόμενη από γενικές ή ειδικές διατάξεις ευθύνη της υπό ειδική εκκαθάριση Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας καθώς και την προσωπική ευθύνη κάθε τρίτου συνυποχρέου (μέλους διοίκησης κλπ.) έναντι του Ελληνικού Δημοσίου, για την εξόφληση των οφειλών τους, ούτε εξ αυτής θίγεται οιαδήποτε προβλεπόμενη από οποιαδήποτε άλλη διάταξη ευθύνη τους. Το Ελληνικό Δημόσιο, μετά την εκχώρηση, αυτονόητα δεν κωλύεται να λαμβάνει οποιοδήποτε προβλεπόμενο από τις κείμενες διατάξεις μέτρο αναγκαστικής εκτέλεσης για την είσπραξη των απαιτήσεών του τόσο κατά του υπό ειδική εκκαθάριση νομικού προσώπου όσο και κατά των προσώπων που κατά νόμο υπέχουν πρόσθετη-προσωπική ευθύνη για την εξόφληση οφειλών του0 (αλληλέγγυα και εις ολόκληρον ευθύνη)."

Keywords
Τυχαία Θέματα