Το ελληνικό δράμα της Γιάννας Αγγελοπούλου και η μετριοπάθεια

23:51 13/5/2013 - Πηγή: AEK365

Η Γιάννα Αγγελοπούλου αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της μετά από τόσα χρόνια και να μας αποκαλύψει πώς βιώνει η ίδια την κρίση... μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες.

Η «Lady G» του 2004, αποφασίσει να μιλήσει για το «ελληνικό δράμα» στο νέο της βιβλίο που αποτελεί μια αυτοβιογραφία με την οποία θέλει να μοιραστεί τη... σοφία της.

Όπως αναφέρει το Έθνος, το, γραμμένο στα αγγλικά, βιβλίο της τιτλοφορείται «My Greek Drama» και η κ. Αγγελοπούλου το προωθεί εκτός συνόρων στην μακρινή Αμερική, όπου άλλωστε είναι δικτυωμένη πολύ καλά (έδρα στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, προσωπική φιλία με τους Μπιλ Κλίντον, Τζορτζ Στεφανόπουλο, Λάρι Σάμερς κ.ά.). Έτσι, πρόσφατα βρέθηκε στο τηλεοπτικό πλατό πρωινής εκπομπής του αμερικανικού καναλιού NBC και στα εξίμιση λεπτά που αφιερώθηκαν σ' αυτή, η κ. Αγγελοπούλου δεν αναφέρθηκε τόσο στο βιβλίο όσο στα δεινά της ελληνικής πολιτικής, απαντώντας στα αντίστοιχα ερωτήματα των δημοσιογράφων.

«Με την ανεργία των νέων να αγγίζει το 60%, τι μέλλει γενέσθαι για την Ελλάδα; Θέλετε μια επιστροφή στη δραχμή; Επιθυμείτε ένα διαζύγιο από την ευρωζώνη; Το ελληνικό κοινοβούλιο και τα κόμματα βρίσκονται σε κακά χάλια, πώς θα διορθώσετε την κατάσταση; Τι έφταιξε και άλλαξε η πορεία της χώρας τα τελευταία τέσσερα-πέντε χρόνια;», ήταν κάποιες από τις ερωτήσεις των παρουσιαστών.

«Είμαστε εγκλωβισμένοι σε έναν κακό γάμο με την ΕΕ... θα έπρεπε να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στο προγαμιαίο μας συμβόλαιο... πλέον χρειαζόμαστε τη βοήθεια ενός οικογενειακού συμβούλου», ήταν μερικές από τις χαρακτηριστικές απαντήσεις της.

Άφησε ευθέως να εννοηθεί πως το ευρώ είναι πρόβλημα για την Ελλάδα. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε εάν επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή απέφυγε να απαντήσει ανοικτά και επέλεξε προσεκτικά τις φράσεις της χωρίς όμως να αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο.

«Οι Έλληνες έχουν παραδοσιακά ιστορικό αποτυχιών... η μόνη φορά που επέτυχαν ήταν στους Ολυμπιακούς όταν ήμουν εγώ στο τιμόνι... τώρα όλα έχουν αλλάξει», ανέφερε μεταξύ άλλων

Όσοι για τις ευθύνες της αποτυχίας, «μην κατηγορείτε τον λαό, κατηγορήστε τους πολιτικούς... η κακή διακυβέρνηση είναι αυτή που μας κρατάει πίσω... μετά την επιτυχία του 2004 τους έδωσα τη σκυτάλη αλλά αυτή τους έπεσε».

Keywords
Τυχαία Θέματα