Το έμβασμα έγινε… έγγραφο προθέσεων

23:52 29/5/2012 - Πηγή: AEK365

Οι επιφυλάξεις ήταν έντονες από την πρώτη στιγμή της επανεμφάνισης του Βασίλη Ξενιάδη στο προσκήνιο της ΑΕΚ, λόγω του... παρελθόντος. Ωστόσο, το θέμα άρχισε να αποκτά μια υπόσταση, όταν σήμερα το πρωί ο φερόμενος ως υποψήφιος επενδυτής δήλωσε ότι απέστειλε έγγραφο που αποδεικνύει την ύπαρξη κεφαλαίων, παρουσίασε μια εταιρεία με έδρα το Χονγκ Κονγκ

ως ενδιαφερόμενη για την απόκτηση των μετοχών της ΑΕΚ και αυτή η εταιρεία με τη σειρά της παρουσιάστηκε αρχικά έτοιμη στις επαφές της με την ΠΑΕ να καταθέσει έως αύριο το πρωί 5 εκατ. ευρώ στον λογαριασμό της ομάδας. Ωστόσο, αργά το βράδυ οι... διαρροές από την πλευρά του Ξενιάδη άλλαξαν τα δεδομένα, αφού τόνισε ότι μπορεί να υποσχεθεί μόνο για την αποστολή ενός... εγγράφου προθέσεων.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν το πρωί όταν η τράπεζα Shanghai Bank επικοινώνησε με ανθρώπους της ΑΕΚ ζητώντας τους στοιχεία των λογαριασμών της ΠΑΕ. Λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκε μια εταιρεία με τη επωνυμία Fargo investment and Development, η οποία υποστήριξε ότι λειτουργεί για λογαριασμό του Ξενιάδη και ενδιαφέρεται να επενδύσει στην ομάδα. Παράλληλα, ζήτησε από την ΑΕΚ να τις σταλούν όλα τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ. Από εκείνο το σημείο και μετά ξεκίνησε μια διαδικασία ανταλλαγής e-mail, η οποία κράτησε καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, στα έγγραφα που έστελνε η πλευρά των ενδιαφερόμενων εμφανιζόταν η φίρμα δύο εταιρειών: Της Fargo investment and Development και της V-Mart World Ltd (η ΑΕΚ διαπίστωσε ότι και οι δύο είναι υπαρκτές). Και ο άνθρωπος που υπέγραφε (με τον οποίο έγιναν και τηλεφωνικές συνομιλίες) ως αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ήταν ο Γουίλιαμ Γιού, ο οποίος και στο (πρόσφατο) παρελθόν είχε εμφανιστεί, δίνοντας συνέντευξη στην εφημερίδα Sportday (στις 2 Ιανουαρίου 2012), όμως όχι ως αντιπρόεδρος εταιρείας που λειτουργεί για λογαριασμό του Ξενιάδη, αλλά ως αντιπρόεδρος εταιρείας που ανήκει στον φερόμενο ως υποψήφιο επενδυτή.
Μάλιστα, τότε είχε μιλήσει στον πρώτο πληθυντικό δηλώνοντας πως: «Φυσικά και ξέρω για το ενδιαφέρον για την ΑΕΚ. Είμαστε ενθουσιασμένοι από την προοπτική να μπούμε και στο ποδόσφαιρο και ανυπομονούμε να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο. Θα υπάρξει επίσημη δήλωση από τον κ. Ξενιάδη. Μιλάω καθημερινά μαζί του και γνώριζα το ενδιαφέρον για την ΑΕΚ. Η εταιρεία μας ασχολείται με εμπόριο, εισαγωγές, εξαγωγές, επενδύσεις, πετρέλαιο, χρυσό και πολύτιμα μεταλλεύματα. Κάνουμε δουλειές απευθείας με την κυβέρνηση της Κίνας. Είμαστε προμηθευτές της. Ο κύριος Ξενιάδης είναι έξυπνος, διορατικός, φιλόδοξος, καλλιεργημένος. Δεν μπορώ να σας πω για την οικονομική του επιφάνεια. Έχει πολλά λεφτά, πάντως».
Τι αλλάζει αυτό στην υπόθεση; Το γεγονός πως με τον μοναδικό άνθρωπο της εταιρείας (ή των εταιρειών όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων στα έγγραφα) που μιλούσε κατά τη διάρκεια της μέρας η ΠΑΕ, ήταν ο μόνος που έχει παρουσιαστεί και στο παρελθόν ως συνεργάτης του Ξενιάδη. Ένα στοιχείο που δεδομένα μπορεί να ενισχύσει τις επιφυ
Keywords
Τυχαία Θέματα