Το γήπεδο των ονείρων, ο απίστευτος λαός και οι δύο έμπειροι που επιστρέφουν

11:55 25/9/2013 - Πηγή: AEK365

ΩΡΑ των Σπορ: Με το μήνυμα του Τίγρη προς την Δημοτική Αρχή αλλά και προς όλους ασχολείται στο βασικό της θέμα η «Ώρα των σπορ»

Η εφημερίδα δίνει συνέχεια στη συνάντηση του Δήμου με τον Μελισσανίδη, ο οποίος ζήτησε να μην χαθεί καθόλου χρόνος. Παράλληλα γίνεται αναφορά στα σχέδια του για την κατασκευή του γηπέδου.Στο αγωνιστικό κομμάτι η Ώρα γράφει για την επιστροφή Γεωργέα και για τον ελέυθερο ρόλο του Ανάκογλου. Ταυτόχρονα η εφημερίδα αναφέρεται στο παιχνίδι

με τη Θύελλα Ραφήνας και στη μέρα διεξαγωγής, στην επιστροφή Μπάγεβιτς, στις δηλώσεις Μάνταλου, αλλά και στα φιλικά σε Μπάσκετ και Βόλεϊ.

Goal News: Η εφημερίδα εκτός από το θέμα με το μουσείο της ΑΕΚ και την στόχευση σε νέα γενιά ΑΕΚτζήδων αναφέρεται συνολικά στο πρότζεκτ γηπέδου αλλά και στο αγωνιστικό κομμάτι. Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ της αναφέρει: Οποιος μιλά με τον Δημήτρη Μελισσανίδη τους τελευταίους μήνες είναι απίθανο να μην τον ακούσει να αναλύει το όνειρό του για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Να μην αναφέρει το πλάνο του για ένα γήπεδο που θα συμβάλει στην αναγέννηση της ΑΕΚ, να μη δείξει τον ενθουσιασμό του για το έργο ζωής. Υπό αυτό το πρίσμα, είναι σαφές πως ασχολείται νυχθημέρον με αυτή την υπόθεση. Οπως υποστηρίζουν στενοί συνεργάτες του που τον ζουν πολλές ώρες καθημερινά, κατά 99% η μέρα του περιστρέφεται γύρω από την προοπτική κατασκευής του νέου γηπέδου.

Τα πάντα φέρουν τη σφραγίδα του και τρέχουν με τους δικούς του ρυθμούς. Ο Μελισσανίδης επισημαίνει προς όλους πως δεν πρέπει να χαθεί ούτε ημέρα στο σφιχτό χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτίσει, ώστε η ΑΕΚ να μπει στο νέο σπίτι της τον Σεπτέμβριο του 2015. Θέλει τα πάντα να είναι έτοιμα στην ώρα τους και να μην υπάρξει καμία εμπλοκή. Γι' αυτό άλλωστε προχωρά και σε τόσο στενή σχέση με τη δημοτική αρχή της περιοχής, ώστε να μην προκύψουν εμπόδια στη διαδικασία.

Ο Μελισσανίδης «τρέχει» αυτές τις ημέρες το θέμα του παραχωρητηρίου από την Ερασιτεχνική προς τη Δικέφαλος 1924 ΑΕ. Το έγγραφο, δηλαδή, με το οποίο το σωματείο θα παραχωρεί για κάποια χρόνια τα δικαιώματα από την κατασκευή και εκμετάλλευση του γηπέδου έναντι συγκεκριμένου τιμήματος. Επίσης, συζητά και αναζητά την ιδανική λύση για την παρουσίαση προς τον κόσμο της «Αγια-Σοφιάς». Επειδή θα πρόκειται για παρουσίαση σε πολύ κόσμο, θέλει τα πάντα να είναι στην εντέλεια και να ξεκινήσουν τα έργα πριν από το τέλος του χρόνου.

Ψάχνει τις λύσεις του ο Δέλλας

Το άγχος της πρεμιέρας ξεπεράστηκε. Ο Δέλλας και οι παίκτες του ξεπέρασαν την πίεση που τους έφερνε η συμμετοχή σε ένα νέο πρωτάθλημα, σε μια νέα κατάσταση. Και τώρα, απαλλαγμένοι από την ένταση, μπορούν να αφοσιωθούν πλέον στις υποχρεώσεις τους ώστε να προσφέρουν στον κόσμο της ΑΕΚ νίκες και θέαμα.

Ο τεχνικός της Ενωσης έδωσε χθες ρεπό στους «κιτρινόμαυρους», αλλά από σήμερα ξεκινά την προετοιμασία.

Βασικό ζητούμενο πώς θα μπορέσει να βρει λύσεις στα ζητήματα που έδειξε η πρεμιέρα: αδυναμία στα τελειώματα των φάσεων, μεγάλες αποστάσεις στο γήπεδο, κενά στο κέντρο. Και παράλληλα να βρει τρόπο να χωρέσει στην 11άδα τους Γεωργέα και Ρόβα. Βέβαια, πιθανή παρουσία του Ρόβα θα δώσει μέτρα στον Ανάκογλου και αυτό θα αφαιρέσει προβληματισμούς για την επιλογή των ξένων στην επίθεση. Ο Ράμα έδειξε σε σούπερ κατάσταση στο προχθεσινό φιλικό, ο Τσιρίλο είναι κάθε μέρα και πιο καλά και ο Δέλλας θα πρέπει να κάνει επιλογές πιθανόν βγάζοντας από το σχήμα δύο εκ των Ντακόλ, Πόποβιτς, Μπρέσεβιτς και Κορδέρο . Ετσι κι αλλιώς, το θέμα των ξένων θα κρίνεται ανά εβδομάδα.

SportDay: Γεωργέας και Ρόβας: Έρχονται και... αλλάζουν την ΑΕΚ είναι το βασικό θέμα της εφημερίδας. Οπως υποστηρίζει το ρεπορτάζ οι δύο έμπειροι παίκτες που έλειψαν στην πρεμιέρα λύνουν τα χερια του Δέλλα και είναι πολύ πιθανό η επαναφορά τους στην ενδεκάδα να προκαλέσει αλυσιδωτές αλλαγές σε όλες τις γραμμές. Αν ο Ρόβας παίξει στο κέντρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο μπροστά ο Ανάκογλου και αν ελευθερωθεί από τα ανασταλτικά καθήκοντα ο Κορδέρο.

Live Sport: Στην τεράστια στήριξη του κόσμου της ΑΕΚ στην ομάδα του αναφέρεται η εφημερίδα. Συγκεκριμένα τονίζει το... ξεπούλημα των εισιτηρίων διαρκείας ανέργων τις δύο πρώτες μέρες αλλά και στο ότι η ΑΕΚ αντιλαμβάνεται κάθε στιγμή την αγάπη και την στήριξη του κόσμου της. Επίσης φιλοξενεί και το παρακάτω άρθρο του Διονύση Βραϊμάκη για την ΑΕΚ:

Η ΑΕΚ στο αμνιακό υγρό και ο σουρεαλισμός των ονομάτων

Πες ότι λείπεις για χρόνια κάπου στην Παταγονία, στη Γη του Πυρός, και επιστρέφεις. Φτάνεις με πιρόγα στο αεροδρόμιο, ανεβαίνεις στο αεροπλάνο, ζητάς τη Live Sport (κάποιος media-ς περιπλανώμενος στον κόσμο σε έχει πληροφορήσει πως κυκλοφόρησε και αγαπιέται), φτάνεις στο πολυσέλιδο αφιέρωμα της Γ΄ Εθνικής και διαβάζεις: Η ΑΕΚ 2-0 στην πρεμιέρα τον Μανδραμαϊκό. Σουρεαλισμός! Ένα τικ πεταρίζει την άκρη του χειλιού. Ανησυχείς: κάτι συμβαίνει στην Ελλάδα. Μάνα, πατέρας, αδέρφια σε κίνδυνο. Το βλέμμα απλανές, τρέχει και στουκάρει στο πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής: ΑΕΚ-Θύελλα Ραφήνας. Η αρτηρία κλείνει, η αεροσυνοδός τρέχει. Μάσκα οξυγόνου!

Να μιλήσουμε σοβαρά! Μάσκα οξυγόνου φόρεσαν και οι φίλοι της ΑΕΚ όταν έγινε αυτό που προδιαγραφόταν: η πτώση. Ακριβώς δέκα χρόνια μετά την «πτώση» του γηπέδου. Έγραφα τότε: «Η ΑΕΚ μπήκε στο πιο σκοτεινό σημείο τού τούνελ που τη ρουφάει σαν διαστημική μαύρη τρύπα από - τουλάχιστον - το 2000. Και κανείς δεν μπορεί να ξέρει πότε θα βγει. Ούτε τι θα γίνει στο σκοτεινό κανάλι: σπόρος ή πολτός». Πέντε μήνες μετά υπάρχει απάντηση: σπόρος! Σπόρος για την ομάδα, σπόρος για το γήπεδο.


Η ΑΕΚ βιώνει, με σπίθες ευτυχίας, την πιο βαριά τιμωρία για εγκλήματα που έκαναν άνθρωποί της. Με καρτερία από τους «δικούς», με χλεύη από κάποιους «απέναντι». Από τα πρωτοκλασάτα ονόματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης το βίωσε πρώτος ο Άρης, σε υψηλότερο επίπεδο εκείνος. Με αντίπαλους τους Λύκους Καλοχωρίου!

Η ΑΕΚ θα περάσει τη δοκιμασία. Με υπομονή και απαντοχή. Ήδη πλέει στο αμνιακό υγρό για να γεννηθεί κάτι μεγάλο. Ο μαιευτήρας ελπίζει σε δυο χρόνια...

Keywords
Τυχαία Θέματα