Το Ισραήλ απολογήθηκε στην Τουρκία για το Μαβί Μαρμαρά

17:41 22/3/2013 - Πηγή: AEK365

Την επίσημη συγγνώμη της ισραηλινής κυβέρνησης προς την Τουρκία και τον τουρκικό λαό «για λάθη τα οποία κόστισαν ζωές» κατά την επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στο τουρκικό πλοιάριο Μαβί Μαρμαρά το 2010 εξέφρασε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σε τηλεφωνική συνομιλία με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε επισήμως το πρωθυπουργικό γραφείο του Ισραήλ.
Η συνομιλία, σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters,

έγινε με πρωτοβουλία και μεσολάβηση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
Ο κ. Νετανιάχου σημείωσε ότι είναι έτοιμος να συμφωνήσει σε καταβολή αποζημιώσεων στις οικογένειες των εννέα θυμάτων τουρκικής εθνικότητας στη συμπλοκή στο κατάστρωμα του Μαβί Μαρμαρά.
Το τουρκικό πλοιάριο κινούνταν ως μέρος ευρύτερου στολίσκου προς τη Λωρίδα της Γάζας, παρά τη σχετική απαγόρευση την οποία είχε επιβάλει το Ισραήλ, φοβούμενο εισαγωγή όπλων από το ισλαμιστικό καθεστώς της Χαμάς στην περιοχή.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ερντογάν, από την πλευρά του, φέρεται να αποδέχθηκε τη συγγνώμη του ισραηλινού ομολόγου του και να συμφώνησε μαζί του σε ό,τι αφορά την ανάγκη ομαλοποίησης των σχέσεων Τουρκίας - Ισραήλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα