«Το Ιταλία-Βραζιλία κατέστρεψε το ποδόσφαιρο»

13:03 28/11/2012 - Πηγή: AEK365

Στα προημιτελικά του Μουντιάλ της Ισπανίας, η Ιταλία με χατ τρικ του Πάολο Ρόσι κέρδισε 3-2 την Βραζιλία και από τότε το ποδόσφαιρο καταστράφηκε, σύμφωνα με τον Ζίκο, γιατί οι ομάδες άρχισαν να παίζουν αποκλειστικά για το αποτέλεσμα με οποιοδήποτε κόστος.
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ήταν μέλος εκείνης της Εθνικής Βραζιλίας και σε δηλώσεις του τόνισε: "Η Βραζιλία είχε μια φανταστική ομάδα, αναγνωρίσιμη σε όλο τον κόσμο και όπου πηγαίνουμε ο κόσμος θυμάται εκείνη την ομάδα του 1982. Εάν είχαμε κερδίσει εκείνο το παιχνίδι με την Ιταλία, το ποδόσφαιρο πιθανότατα θα ήταν διαφορετικό. Αντίθετα,

από εκείνο το ματς και έπειτα άρχισαν να μπαίνουν οι βάσεις για ένα ποδόσφαιρο όπου οφείλουμε να κυνηγάμε το αποτέλεσμα με οποιοδήποτε κόστος, ένα ποδόσφαιρο που στηρίζεται στην καταστροφή του παιχνιδιού του αντιπάλου και από συστηματικά φάουλ. Εκείνη η ήττα δεν ήταν θετική για τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Αν εκείνη την μέρα είχαμε πετύχει πέντε γκολ, η Ιταλία θα έβαζε έξι, γιατί έβρισκαν πάντα τον τρόπο να εκμεταλλεύονται τα λάθη μας".

Keywords
Τυχαία Θέματα